A makói-hódmezővásárhelyi kórház igazgatója is kitöltötte az ,,önálló” fideszes jelölt konzultációját

Vajon helyes, ha egy orvos politizál?

Az új városvezetés anyagilag is támogassa a kórházat – ezzel kampányol a fideszes miniszteri biztos, az ,,önjelölt“, vagy éppen ,,önálló” Grezsa István.  Az erről szóló konzultációt kitöltötte a Dr. Kallai Árpád, a makói és a hódmezővásárhelyi kórházat fenntartó Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója – derül ki Grezsa mai videójából.

A felvételen arról beszélgetnek, hogy ,,az intézményben vásárhelyiek gyógyítanak vásárhelyieket, az a városé, tehát anyagilag is támogatni kell.” Kiderül, hogy sok pénzt költöttek a felújításra, de mégis hozzá kell járulni, hiszen a kórtermek felújítása várat magára.

A jelölt eddigi felszólalásaiból nem derült ki, hogy

  • a luxus kórtermekben milyen orvosok, ápolók dolgoznak majd, hiszen itt is óriási munkaerő hiány van,
  • ha ennyire fontosnak tartja, akkor Vásárhelyre miért nem intéz állami támogatást miniszteri biztosként.

,,Elmúltnyolcév”

Emlékezetes volt, amikor 8 évnyi fideszes kormányzás után, tavaly áprilisban, az intézményét ért bírálatokra ezt mondta Dr. Kallai Árpád:

2007-ben, amikor a kormány el akarta lehetetleníteni a hódmezővásárhelyi kórházat, példátlan összefogás alakult ki, tízezrek álltak ki az intézmény mellett. Bízik abban – fűzte hozzá -, hogy a kórház dolgozóinak fellépésével sikerül megvédeni az intézményt, és elérni, “soha többet ne érhesse a 2007-eshez hasonló támadás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

62 éve született Csuja Imre, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Momentum szegedi politikusa szerint sem lehet kitermelni a makói gázt

A Momentum szegedi alelnöke, Halász Noémi, földtudományi szakember szerint a makói gázkitermelés sokkal nehezebb annál, mint ahogy Gulyás Gergely gondolja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy növelik a hazai gázkitermelést 1,5 milliárd köbméterről legalább 2 milliárd köbméterre, a mostani gázár mellett a makói palagáz kitermelése is megéri.

Tovább olvasom »