A makói-hódmezővásárhelyi kórház igazgatója is kitöltötte az ,,önálló” fideszes jelölt konzultációját

Vajon helyes, ha egy orvos politizál?

Az új városvezetés anyagilag is támogassa a kórházat – ezzel kampányol a fideszes miniszteri biztos, az ,,önjelölt“, vagy éppen ,,önálló” Grezsa István.  Az erről szóló konzultációt kitöltötte a Dr. Kallai Árpád, a makói és a hódmezővásárhelyi kórházat fenntartó Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója – derül ki Grezsa mai videójából.

A felvételen arról beszélgetnek, hogy ,,az intézményben vásárhelyiek gyógyítanak vásárhelyieket, az a városé, tehát anyagilag is támogatni kell.” Kiderül, hogy sok pénzt költöttek a felújításra, de mégis hozzá kell járulni, hiszen a kórtermek felújítása várat magára.

A jelölt eddigi felszólalásaiból nem derült ki, hogy

  • a luxus kórtermekben milyen orvosok, ápolók dolgoznak majd, hiszen itt is óriási munkaerő hiány van,
  • ha ennyire fontosnak tartja, akkor Vásárhelyre miért nem intéz állami támogatást miniszteri biztosként.

,,Elmúltnyolcév”

Emlékezetes volt, amikor 8 évnyi fideszes kormányzás után, tavaly áprilisban, az intézményét ért bírálatokra ezt mondta Dr. Kallai Árpád:

2007-ben, amikor a kormány el akarta lehetetleníteni a hódmezővásárhelyi kórházat, példátlan összefogás alakult ki, tízezrek álltak ki az intézmény mellett. Bízik abban – fűzte hozzá -, hogy a kórház dolgozóinak fellépésével sikerül megvédeni az intézményt, és elérni, “soha többet ne érhesse a 2007-eshez hasonló támadás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink