? A Maros-parton találkoztak a rádióamatőrök

Huszonkilencedik alkalommal szervezett találkozót a Makói Rádióamatőr Klub. A szombati programokra az ország minden tájáról érkeztek.

A rendezvény célja elsősorban a találkozás. Akik már régóta ismerik egymást az éterből, azok most már személyesen is kezet rázhatnak és ez felemelő érzés – fogalmazott a Makói Csípősnek Fodor Antal, a Makói Rádióamatőr Klub vezetője. A találkozóra nagyjából 120 látogató érkezett, ebből 30-an Romániából. Siófokról most voltak először, rajtuk kívül jöttek még Budapestről, Hatvanból, Veszprémből, Salgótarjánból, Csorvásról, Debrecenből és Békéscsabáról is.

A szokásos börze mellett előadásokkal várták az érdeklődőket: amatőr fejlesztések, érdekességek; 3D nyomtatás és meteorológiai ballonok nyomon követése, megtalálása témájában.

A klub először tavaly tartotta a Zöldháznál a találkozóját, előtte az Aradi utcai tanműhelynél volt. A vezetőség hezitált rajta, de most már úgy vélik, bevált a helyszín, megérte idehozni.

A makói klub jelenlegi létszáma 40 fő, sajnos az elmúlt időszakban 2 tagjuk hunyt el. Fodor Antal büszke rá, hogy szakmaiságot is tudnak belevinni, hiszen például Görbe Tibor, Nagy János, Fodor Ferenc előrébb viszik a szakmai munkát.

Az egyesület már tervezi a harmincadik találkozót, ami jövőre lesz esedékes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink