A nap témája: Még Orbán Viktor is kampányolt az elítélt bicskei pedofil igazgató egyesületének

Orbán Viktor annak az Összefogás a Városért 2002 Egyesületnek kampányolt Bicskén, amelynek a listavezetője ekkor V. János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon később pedofíliáért elítélt igazgatója volt – írja a Gulyáságyú Média. A pedofil igazgató nevével fémjelzett egyesület későbbi neve egyébként az Összefogás Bicskéért Egyesület lett.

Az akkoriban már nem miniszterelnök Orbán a bicskei kampányrendezvényen kifejtette: annak, hogy az önkormányzati választáson a polgári értékrend győzedelmeskedjék, az összefogás a feltétele. „Ideje, hogy a polgári oldal tisztességesen megszervezze magát” – fogalmazott a Fidesz vezetője, aki azt is hangoztatta, szerinte amennyiben „a nemzeti érzelmű emberek” nem fognak össze, az önkormányzati választáson a baloldal fog győzni..

Ezenfelül a portál felidézte, az Összefogás a Városért 2002 Egyesület polgármester-jelöltje az akkor MDF-es, később fideszes országgyűlési képviselő, Kelemen András volt, listavezetője pedig az a V. János, akit 2018-ban 8 évre ítéltek a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények miatt.

Kitértek a cikkben arra is, hogy

az Orbán Viktor korteskedése után egy hónappal tartott választásokon V. János listavezetőként képviselői mandátumot is szerzett, majd a négy évvel későbbi, 2006-os önkormányzati választásokon is.

Korábban azt már a Gulyáságyú Média megírta, hogy V. János, a bicskei gyermekotthon később pedofíliáért elítélt igazgatója két választás alkalmával is a Fidesz polgármesterjelöltjét, Tessely Zoltánt támogatta Bicskén, a Felcsúttal szomszédos településen.

(Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a felújított bicskei városközpont átadóünnepségén 2014. szeptember 29-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »