Alakul a hókáosz

[ad 1]

Rövid idő alatt számos baleset történt hétfő délután, miután megérkezett az első országos havazás.

Figyelmeztetést adott ki hétfő délután a rendőrség, és okkal: mióta intenzíven havazik, egymást érik a balesetek, amelyek közül több az autópályákon történt.

Mint írták, az elmúlt órákban az ország területén hirtelen leesett nagyobb mennyiségű hó miatt óvatosabban kell vezetniük az autósoknak, és fel kell készülniük az időjárási viszonyokra. A rendőrség tanácsait itt olvashatja el részletesen.

Baleset történt kora délután az M7-es érdi lehajtójánál, a 22. kilométernél, Budapest irányába – egy személy megsérült, egy sáv járható.

Két baleset is történt az M1-esen, az egyik a Győr felé vezető oldalon, a 46-os és 49-es kilométer között – ott szalagkorlátnak ütközött egy jármű. A másik a főváros felé vezető irányban a 39. kilométernél, ahol fejtetőre állt egy autó. A forgalmi akadályt már elhárították.

Elakadt kamionok Pest megyében

A 2-es főút 43-as kilométerénél öt, a főváros felé közlekedő kamion akadt el a csúszós úttesten. A forgalom az érintett útszakaszon jelenleg két sávon halad. A főút Nógrád megyei szakaszán is torlódás alakult ki, Szendehely térségében a forgalom rendőri irányítás mellett halad.

A 10-es főút Pilisvörösvár és Piliscsaba közötti szakaszán több kamion akadt el a havazás miatt csúszóssá vált úton. A járműveket a rendőrök visszafordítják a főváros felé, emiatt kisebb torlódás alakulhat ki az érintett útszakaszon.

Az 53-as úton Kiskunhalasnál egy pótkocsis kamion borult árokba, félpályás útzár van a környéken.

Veszprém megyében, Bakonyszentkirálynál a 82-es főúton három elakadt kamion akadályozza a forgalmat.

Nógrád megyében, Ipolyszögnél, a 22-es úton árokba borult egy személyautó, ketten utaztak benne, őket a mentők vizsgálják. A forgalmi akadály miatt a környéken lelassult a forgalom.

Az 52-es főúton Solt térségében az 42-es km-nél két személygépkocsi ütközött össze. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták.

Hó miatt akadozott a 4-es, 6-os közlekedése

Egy kis hó elég volt arra is, hogy délután fél 3 körül lerobbanjon a 4-es, 6-os villamos is, mint a BKK Facebook-oldalán írták: “kedvezőtlen időjárás” miatt nem jártak a villamosok a Blaha Lujza tér és a dél-budai végállomások között, igaz, azóta nagyjából sikerült helyreállítani a rendet.

A BKK azt írta, a fővárosban folyamatosan esik a hó, mindenhol lelassult a közúti forgalom, a BKK járatai is megnövekedett menetidővel közlekednek. Fennakadásokra kell számítani a 2-es, a 3-as, a 4-es és a 6-os, a 14-es, a 28-as, a 37-es, a 47-es, a 49-es, a 60-as, valamint a 62-es villamos vonalán.

A fővárosban egyébként több mint nyolcvan járművel végzi a síkosságmentesítést az FKF Zrt., miután reggel hat órakor életbe lépett a legmagasabb készültségi fokozat.

A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: a hidak, a felüljárók, a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (mint az M1-es és az M7-es autópálya ki- és bevezető szakasza), az M3-as, az M5-ös autópálya és a 2-es, 6-os, 10-es és 11-es főút fővárosi bevezető szakaszai, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, a kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak.

(hirpress.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink