Huszonhárman nem térhetnek vissza Magyarországra

[ad 1]

A Szegedi Járásbíróságon az elmúlt két hétben 23 ügyben tartottak gyorsított bírósági tárgyalást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt. A bíróság 14 esetben egy évi, míg 9 esetben két évi Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte a vádlottakat. 

A vádlottak a szerb-magyar államhatáron felállított, a már mások által korábban megrongált kerítésen kialakított résen keresztül, továbbá a kerítés alatt átbújva jöttek be jogosulatlanul.

A vádlottak többségében koszovói és albán állampolgárságúnak vallották magukat, de volt aki török és szerb személyi adatokat közölt.

A vádlottak az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre történő fordítását nem kérték.

(Szegedi Törvényszék sajtóosztály)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink