Állami elismerést kapott dr. Kiss Ivánka

A gyermekek gyógyítása iránt különlegesen elhivatott munkája elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt elismerést kapott Buzásné dr. Kiss Ivánka Emília, makói csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, címzetes főorvos, gyermek háziorvos.

Dr. Kiss Ivánka Baján született, majd Jánoshalmán nőtt fel, az egyetemet Szegeden végezte el, ezt követően kapott munkát a makói kórház gyermekosztályán. A makói négyes számú gyermekorvosi körzetbe 1981-be került, így már a második generáció nő fel nála, azaz olyanok is járnak hozzá, akiknek korábban a szüleit kezelte.

2016-ban megkapta Makó Város Egészségügyéért Emlékérmét.

Március 15. alkalmából még Palicz András, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, Makó korábbi rendőrkapitánya és Dr. Lakatos-Tóth Andor, a Makói Járási Hivatal vezetője kapott állami elismerést. Őket, dr. Kiss Ivánkát és Dr. Lóczi Rozáliát nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte a makói önkormányzat. Erről Farkas Éva Erzsébet polgármester számolt be:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: A hét elején még esőre számíthatunk

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot

Tovább »

A nap idézete

123 éve született Gábor Dénes (született Günszberg) Nobel-díjasmagyar fizikus, gépészmérnök, villamosmérnök, a holográfia feltalálója.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink