Április bolondja: ezzel átverhet bárkit

[ad 1]

Akit ma lóvá tesznek, azt hívják április bolondjának. De ez a módszer nem csak április elsején működik.

Néhány kattintással bármelyik honlapot tökéletesen meg lehet hamisítani, még programozási alapismeretekre sincs szükség hozzá. Csak írjuk a böngészőbe, hogy http://clonezone.link, esetleg kattintsunk ide.

A Clone Zone felületén vagy kiválasztjuk egyet a világ legismertebb weboldalai közül – ehhez csak a „Get started now” gombra kell kattintani, vagy bármelyik, akár a népszerű hazai weboldalak egyikének a pontos címét (az url-t) írjuk a bal felső üres mezőbe, s nyomjunk a „Clone” gombra. A képernyőn a kiválasztott weboldal fog megjelenni: az oldal bármelyik képét rákattintva tetszőlegesre cserélhetjük, a címeket, szövegeket átszerkeszthetjük a lebegő menü használatával.

Íme portálunk legutóbb feltöltött helyi hírei, hirtelenjében beírt címekkel.

aprilis

Itt pedig az eredeti oldal képernyőfelvétele. Csak a kreativitás és a jó ízlés szabhat határt az átveréseknek.

eredeti

Akár figyelmeztetésnek is lehet venni a Clone Zone-t, hogy nem kell feltétlen hinni a szemünknek: pillanatok alatt készíthető ugyanis bármilyen fotóval, bármilyen szöveggel „hiteles” képernyőkép. Mindig érdemes legalább a képernyőn látható url-re pillantani: ha ott mondjuk nem a hellomagazine.com, hanem clonezone.link látható, okunk van gyanakodni.

Persze az url is kicserélhető, de az már több mint átverés.

(hirado.hu nyomán)

[ad 2]

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink