Elhunyt tagjaikról is megemlékeztek a makói helytörténészek

A Szirbik Miklós Egyesület névadó történetírója mellett megemlékezett elhunyt tagjairól is a napokban: dr. Tóth Ferenc tiszteletbeli elnökükről, Mendei Árpádról, Rozsnyai Jánosról és Lengyel Istvánról – adta hírül Zeitler Ádám, az egyesület elnöke.

Szirbik Miklós 36 éven keresztül becsületesen szolgálta a makói református gyülekezetet. Rendezte egyháza irattárát és az ott olvasottakra, valamint a saját megfigyeléseire és a szóbeli hagyományokra támaszkodva papírra vetette Makó Várossának közönséges és az abban lévő Reformata Ekklé’siának különös Leírása c. művét.

Tóth Ferenc ny. múzeumigazgató, a ,,legmakaibb makai” a város díszpolgára 2018-ban hagyott itt bennünket 90 éves korában. Szerkesztésében százötvennél is több kiadvány jelent meg, publikációinak száma meghaladja a háromszázat. Tevékenységéért számos díjat, elismerést kapott.

Mendei Árpád Makó több iskolájához személyesen kötődött diákként, tanárként, igazgatóhelyettesként, illetve igazgatóként. Nemzedékeket irányított a természettudományok megismerése felé, környezettudatos életre, a természet tiszteletére és szeretetére. Makó díszpolgára volt, 2017-ben távozott közülünk.

Rozsnyai János tanár, író, helytörténész, Maroslele díszpolgára 2020-ban, 66 évesen hunyt el.

Lengyel István makói pedagógus, helytörténész, szocialista politikus három évvel ezelőtt hunyt el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink