Az elfuserált utca

Rengeteg probléma van a Gilicze János utcában, panaszkodtak az ott lakók. Nemrégiben számoltunk be arról, hogy Zeitler Ádám önkormányzati képviselőnek (Jobbik) köszönhetően kihelyeztek egy elsőbbségadás kötelező táblát a sarokra, aminek örülnek az utcabeliek, ám még rengeteg tennivaló van. 

50244922 90862725

– Amit itt el lehetett rontani, azt el is rontották – mesélte Bánfi János és Bánfi István, akik itt laknak az utcában. Eleve egy nagyon szűk utcáról van szó, ám a csatornázás utáni helyreállítás során a vízelvezetőt nem szorosan a fal mellé, hanem az út mellett alakították ki. Zavaró az a fa villanyoszlop is, amely szintén nem a fal mellett van, hanem kijjebb, már az úttesten – tudtuk meg.

Mint mesélik, a gondok már régóta jelen vannak. Amikor a 70-es években ideköltöztek, azt az ígéretet kapták, hogy nem marad zsákutca, hanem becsatlakozik majd a vége egy másik utcába, ám ebből nem lett semmi. Sőt, azóta egy zsákutca táblát sem helyeztek el a Fűrész utcai kereszteződésnél. – Ezzel a baj, hogy ha valaki bejön, akkor nem tud megfordulni és csak tolatva tud innen kijönni – mondták. Végül hozzátették: előfordul, hogy ők is csak hátramenetben tudják elhagyni az utcát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makói orvosprofesszort tüntettek ki a Westminster Apátságban

A makói születésű, jelenleg Londonban élő Lantos Péter (született Leipniker Péter) orvosprofesszor szeptember 27-én a Westminster Apátságban vette át a királynő képviseletében megjelent Sir Kennet Olisától a Brit Birodalmi Érdemrendet (BEM) a holokauszt oktatásáért és tudatosításáért végzett szolgálataiért – adta hírül privát oldalán Urbancsok Zsolt, makói főlevéltáros.

Tovább »

Kásler döntött, december 1-től csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a szülők az iskolákba

December elsejétől szigorítják a belépés rendjét az iskolákba, a szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe – írja a Telex egy birtokába került levélre hivatkozva. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozata alapján a szülők csak egy bizonyos pontig kísérhetik a gyerekeiket, de védettségi igazolvány nélkül nem léphetnek be az intézmény területére. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink