Holnap tárgyalják a fellebezést Justh Gyula utcai gyilkosság kapcsán

Emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék január 27-én C. Jánost (1941) és ezért őt a bíróság 11 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsődlegesen eltérő minősítés megállapítása, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

s74061448

A vádlott és néhai C. Jánosné 45 éve éltek házastársként Makón. Kapcsolatuk a cselekmény elkövetését megelőző években megromlott, ami a közös alkoholfogyasztásra vezethető vissza. Többször előfordult, hogy alkoholfogyasztás után szóváltás alakult ki közöttük, ami alkalomszerűen tettlegességig fajult. Ezek során jellemzően a vádlott bántalmazta a feleségét.

2014. március 12-én a vádlott és a sértett ismét összeveszett a konyhában, ahol a vádlott felkapott egy kést és hasba szúrta a feleségét, ezzel 8 napon túl gyógyuló sérülést okozva az asszonynak. A sértett a szúrást követően felöltözött, és autóval elment egy állatorvoshoz könyvelési munkát végezni.

Innen 11 óra körüli időben tért vissza. A hazatérést követően a sértett és a vádlott ismét italozni kezdett. Déli 12 és 13 óra között újabb szóváltás alakult ki, aminek végén a vádlott a lakás előszobájában a földre kerülő sértettet kézzel megfojtotta.

A vádlott, miután észlelte felesége állapotát, hosszabb ideig nem hívott hozzá segítséget, csak 15 órakor értesítette a mentőszolgálatot. A kiérkező mentősöknek a felesége sérüléseit véletlen balesetnek próbálta minősíteni, míg a halálesetet a hasat ért sérülés kapcsán beállt halálesetnek akarta feltüntetni a vádlott. A mentősök az idegenkezűség gyanúja miatt értesítették a rendőrséget.

(Szegedi Bíróság sajtóosztály)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink