Az önkormányzat felújította, az állam bezárja a makói kispostát

A Magyar Posta tájékoztatása szerint a háború és a szankciók miatt takarékossági intézkedéseket vezetnek be. November 11-től bezár a makói kisposta, a királyhegyesi posta és Hódmezővásárhelyen három postahivatal.

Az állami cég ismertette, a posták bezárása nem jár létszámleépítéssel, a dolgozókat másik helyre irányítják. Kivéve a fővárosban, illetve Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol csoportos létszámcsökkentést terveznek ,,kizárólag az irányítási és a szolgáltatási területeken.”

A Magyar Posta bejelentése szerint ideiglenesen szüneteltetik 366 posta működését (210 településen). Azokon a településeken, ahol több szolgáltatóhely működik (101 település), ott a fennmaradó szolgáltatóhelyek megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják az ügyfeleket, míg azokon a településeken, ahol nincs másik nyitvatartó posta (109 település), a szolgáltatások a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők.

Közzétették az érintett posták listáját is. Ez alapján bezár

  • a királyhegyesi,
  • a makói Kossuth utcai,
  • Hódmezővásárhelyen a Jókai, Fő úti és a Klauzál utcai posta.

A két városban tehát ,,megemelt kapacitással” dolgoznak majd a megmaradó nagypostán, a községben pedig mobilposta működik majd.

Az érintett posták 2022. november 11-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére.

A Magyar Posta döntése a makói önkormányzat törekvését nézi semmibe, hiszen két év alatt teljesen felújította az épületet a város. Két éve a tető újult meg, majd a homlokzat renoválása és a nyílászárók cseréje történt meg, idén pedig a belső részt is felújították. Most ideiglenesen lakat kerül rá.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink