Az Orbán vezette Idősek Tanácsa az idősáv felfüggesztését javasolja az Orbán vezette kormánynak

A jelenlegi szabályozás szerint a 65 év alattiak hétköznap 9-11 és hétvégén 8-10 óra között ki vannak zárva a boltokból, gyógyszertárakból, míg a 65 év fölöttiek tulajdonképpen bármikor mehetnek. Most az Idősek Tanácsa (melynek elnöke a miniszterelnök) a vásárlási idősáv felfüggesztését javasolja a kormánynak (aminek Orbán Viktor a kormányfője), ezt Novák Katalin jelentette be (aki családügyekért felelős államtitkárként a Tanács alelnöke).

Novák Katalin videójában elmondta: az Idősek Tanácsának tagjaival egyeztetve azt látják, hogy az ünnepek közeledtével mind nagyobb a tumultus, ráadásul egyre többen vannak szabadságon, és nő a feszültség a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt. 

Ezért az Idősek Tanácsa tagjai azt tanácsolják, hogy a karácsonyi időszakra tekintettel, legalább hétvégére, de akár teljes egészében függesszék fel a védett vásárlási idősáv használatát. Novák Katalin azt mondta: ezt a javaslatot továbbítja Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Csütörtökön a kereskedelmi szervezetek is az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését kérték az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink