Bartók: hivatalos irat van arról, hogy június 30-án (!) döntöttek a szüneteltetésről

Dr. Kotroczó Béla, a bartókos szülők jogi képviselője közérdekű adatigénylést követően megtudta, hogy mindössze egy döntést hozott a fenntartó a Bartók épületről, azt is 2022. június 30-án.

A jogász azt kérte a Hódmezővásárhelyi Tankerülettől, hogy adják ki a Bartók székhelyintézményre vonatkozó döntéseiket 2022. január elsejétől kezdődően. Összesen egy darab határozatot kapott, aminek a dátuma 2022. június 30. Ezzel akarják bezárni a Bartók épületet, indoklás pedig nincs. Azonban Kotroczó szerint ezzel a jogszabályok értelmében nem lehet bezárni iskolát.

Mint az ismert, a szülői közösség azonnali jogvédelmet kért. A megismert adatokat is elküldték a bíróságra, jövő héten meg kell kapniuk a határozatot.

A dokumentum június 30-i, míg maga a szüneteltetés egy nappal korábban, a június 29-i makói testületi ülésen hangzott el először.

Mindeközben Farkas Éva, Makó polgármestere másfél hónapja szólalt meg utoljára a Bartókról, akkor is olyan kontextusban, hogy az új Almási utcai épületek ,,korszerű, egyedi kivitelezésű, XXI. századi épületegységek városunk fejlődését segítik.” Lázár János, a térség országgyűlési képviselője egyáltalán nem mondott véleményt a nagyhírű, nagy múltú Bartók iskola bezárásáról.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább »

A nap idézete

,,Munkásság az élet sója,
A romlástól mely megójja;
S csak az, aki nem hevert:
Várhat áldást és sikert.”

Tovább »

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink