Bartók: hivatalos irat van arról, hogy június 30-án (!) döntöttek a szüneteltetésről

Dr. Kotroczó Béla, a bartókos szülők jogi képviselője közérdekű adatigénylést követően megtudta, hogy mindössze egy döntést hozott a fenntartó a Bartók épületről, azt is 2022. június 30-án.

A jogász azt kérte a Hódmezővásárhelyi Tankerülettől, hogy adják ki a Bartók székhelyintézményre vonatkozó döntéseiket 2022. január elsejétől kezdődően. Összesen egy darab határozatot kapott, aminek a dátuma 2022. június 30. Ezzel akarják bezárni a Bartók épületet, indoklás pedig nincs. Azonban Kotroczó szerint ezzel a jogszabályok értelmében nem lehet bezárni iskolát.

Mint az ismert, a szülői közösség azonnali jogvédelmet kért. A megismert adatokat is elküldték a bíróságra, jövő héten meg kell kapniuk a határozatot.

A dokumentum június 30-i, míg maga a szüneteltetés egy nappal korábban, a június 29-i makói testületi ülésen hangzott el először.

Mindeközben Farkas Éva, Makó polgármestere másfél hónapja szólalt meg utoljára a Bartókról, akkor is olyan kontextusban, hogy az új Almási utcai épületek ,,korszerű, egyedi kivitelezésű, XXI. századi épületegységek városunk fejlődését segítik.” Lázár János, a térség országgyűlési képviselője egyáltalán nem mondott véleményt a nagyhírű, nagy múltú Bartók iskola bezárásáról.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »