Békéscsabára kerül a makói hulladék

Januártól ingyenesen lehet a lakossági hulladékot a régi városszéli átvevőhelynél elhelyezni – ez volt az egyik információ, ami a Földeáki út melletti régi szeméttelep területén tartott sajtótájékoztatón elhangozott.

Bemutatták az itt épülő hulladékudvart, ahonnan konténerekben,viszik majd tovább a szemetet Békéscsabára válogatásra és feldolgozásra. Szóba került az is, hogy a jövő évtől a Makón is bevezetik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.

Czirbus Gábor alpolgármester köszöntőjét követően Sütő Mária Márta, a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás (DAREH) munkatársa elmondta: a társulás 86 településén közel 15,2 milliárd forintból alakítják át a hulladékkezelési technológiákat, uniós és a magyar központi költségvetésből származó, vissza nem térítendő támogatások felhasználásával. A cél az, hogy a szemét minél nagyobb részét sikerüljön újrahasznosítani a korábbi elhelyezés helyett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink