Békéscsabára kerül a makói hulladék

Januártól ingyenesen lehet a lakossági hulladékot a régi városszéli átvevőhelynél elhelyezni – ez volt az egyik információ, ami a Földeáki út melletti régi szeméttelep területén tartott sajtótájékoztatón elhangozott.

Bemutatták az itt épülő hulladékudvart, ahonnan konténerekben,viszik majd tovább a szemetet Békéscsabára válogatásra és feldolgozásra. Szóba került az is, hogy a jövő évtől a Makón is bevezetik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.

Czirbus Gábor alpolgármester köszöntőjét követően Sütő Mária Márta, a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás (DAREH) munkatársa elmondta: a társulás 86 településén közel 15,2 milliárd forintból alakítják át a hulladékkezelési technológiákat, uniós és a magyar központi költségvetésből származó, vissza nem térítendő támogatások felhasználásával. A cél az, hogy a szemét minél nagyobb részét sikerüljön újrahasznosítani a korábbi elhelyezés helyett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Hatalmasat emelkedtek a mezőgazdasági árak

Márciusban nagy lendületet vett a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése, az egy évvel korábbiakhoz képest 37,4 százalékkal álltak magasabban, ami 12,5 százalékponttal több a februári 24,9 százaléknál. Az első negyedévben a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 33,9 százalékkal nőttek a múlt év azonos időszakához viszonyítva, pedig már akkor is 13,0 százalékos volt az éves drágulás – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Tovább »

A nap idézete

110 éve született Várkonyi Zoltán kétszeres Kossuth-díjas magyar színész, filmrendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink