Burgonyát vitt az alpolgármester

A közmunkaprogram keretében két hektáron petrezselyemgyökeret és burgonyát termelt az önkormányzat. A krumpli egy része városi intézményekhez kerül, a háromszázötven közmunkás részesül belőle, valamint kilencvenegy, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő nagycsaládos, akiknek a napokban vitték házhoz.

79505417

– A három, vagy annál több gyermekes családok kapnak burgonyát, gyerekenként 5 kg-t – mondta Czirbus Gábor alpolgármester ma reggel, Mede Marianna otthonánál. Náluk hat gyermek van, három fiú és három lány. A legfiatalabb 3, a legidősebb 15 éves. – A nagyfiam szakácsnak tanul, lesz segítségem az elkészítésekor – árulta el az édesanya. Kifejtette: ez a harminc kg, amit most kaptak nagyjából egy hónapra lesz elég; a család kedvence a sült-, a paprikás- és a rakott krumpli. – Nagyon örülünk neki, hogy gondoltak a nagycsaládosokra, jó érzés – tette hozzá.

Az önkormányzat jövőre nyolc hektárosra bővítené a földterületet, ahol már termesztenének vöröshagymát, gabonát és fóliasátor alatt palántás növényeket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink