Burgonyát vitt az alpolgármester

A közmunkaprogram keretében két hektáron petrezselyemgyökeret és burgonyát termelt az önkormányzat. A krumpli egy része városi intézményekhez kerül, a háromszázötven közmunkás részesül belőle, valamint kilencvenegy, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő nagycsaládos, akiknek a napokban vitték házhoz.

79505417

– A három, vagy annál több gyermekes családok kapnak burgonyát, gyerekenként 5 kg-t – mondta Czirbus Gábor alpolgármester ma reggel, Mede Marianna otthonánál. Náluk hat gyermek van, három fiú és három lány. A legfiatalabb 3, a legidősebb 15 éves. – A nagyfiam szakácsnak tanul, lesz segítségem az elkészítésekor – árulta el az édesanya. Kifejtette: ez a harminc kg, amit most kaptak nagyjából egy hónapra lesz elég; a család kedvence a sült-, a paprikás- és a rakott krumpli. – Nagyon örülünk neki, hogy gondoltak a nagycsaládosokra, jó érzés – tette hozzá.

Az önkormányzat jövőre nyolc hektárosra bővítené a földterületet, ahol már termesztenének vöröshagymát, gabonát és fóliasátor alatt palántás növényeket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Egy friss Závecz-felmérés szerint 4%-al vezet az ellenzéki lista

Négy százalékos az előnye a közös ellenzéki listának a Fidesz–KDNP-vel szemben – derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából. A felmérést az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány rendelte meg, és november 2-12. között végezték kétezer ember megkérdezésével.

Tovább »

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink