Célforgalommal lehet menni Palota és Nagylak fele

[ad 1]

Makótól Nagylak és Csanádpalota irányába december 14-én táblákat helyezett ki a Magyar Közút, mely szerint a 7,5 tonna össztömegű járművek behajtását engedélyhez köti. Sokaknak van ott földje, telephelye, ezért módosult a szabályozás: ,,kivéve célforgalom” feliratú kiegészítő táblák kerülnek ki. 

A kistelepüléseken élők, – a 43-as és a 4434-es út mellett lakók, – bizonyára örülnek a korlátozásnak, ám szerkesztőségünket elégedetlen gazdák keresték meg. Mint mondták, földjeik vannak az érintett útszakaszok mellett, ám a kihelyezett táblák miatt mezőgazdasági gépeikkel nem tudnak oda eljutni.

Csanádpalota-Nagylak összekötő úton a 7,5 t össztömegnél nagyobb járművek továbbra is csak engedéllyel közlekedhetnek. A behajtási engedélyeket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatósága adja ki azoknak, akik a nagylaki polgármesteri hivatal egyetértő nyilatkozatát kérelmükhöz mellékelik.

Erre a problémára megszületett a megoldás. Megkeresésünkre a Magyar Közút az alábbiakat közölte: ,,A tilalom bevezetése óta eltelt időszakban szerzett tapasztalatok alapján felülvizsgáltuk a szabályozást és úgy döntöttünk a súlykorlátozás fenntartására továbbra is szükség van ezeken az utakon, de a behajtási lehetőséget nem kötjük engedélyhez, hanem mindazok behajthatnak, akiknek az érintett szakaszon van telephelye, lakása, vagy úti célja. Ennek megfelelően a közeljövőben sor fog kerülni a „kivéve engedéllyel” feliratú táblák eltávolítására és a „kivéve célforgalom” felirati tartalmú táblák kihelyezésére.”

Bízzunk benne, hogy amennyiben nem ,,célforgalom” valósul meg, a rendőrség fel fog lépni, így a környékben élők és a gazdálkodók is elégedettek lehetnek.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: 9 éves rekord dőlt meg, 6,5%-ra nőtt az éves infláció októberben

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 6,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál – adta közre gyorstájékoztatójában kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentésből szintén kiderül, hogy az elmúlt egy évben az üzemanyagok, illetve a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentősen. A fogyasztói árak pedig egy hónap alatt átlagosan 1,1 százalékkal nőttek.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink