Díjazták a szentjánosbogarakat

[ad 1]

Ma délután kihirdették a ,,Fénybogarak tündöklése” című képzőművészeti pályázat eredményeit és megnyitották a hozzákapcsolódó kiállítást. Összesen 328 pályamunka érkezett.

– Az alkotói tevékenység adventi út is lehet, hiszen hinni kell benne – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében. A felhívásra érkeztek be munkák a József Attila és a Juhász Gyula Református Gimnáziumból, a Katolikus Általános Iskolából, a Makói Általános Iskola Almási- és Bartók tagintézményéből, illetve Kiszomborról, Földeákról és Csanádpalotáról.

27540348

Pálfai Zoltán plébános megnyitójában egy személyes élményhez hasonlította a tárlatot. – Sok vízitúrára jártam régebben a hajnali órákban. Olyankor sajátságos fények vannak, ahhoz a látványhoz hasonlítanám ezt a kiállítást – árulta el.

Rajzeszközökkel és oklevéllel a következők gazdagodtak:

Általános iskola alsó tagozat

Különdíj: Nagy Csenge 3.o. (Magán Alapfokú Műv. Okt. Intézmény és Zeneműv. Szakképző Isk., Földeák)
1. díj: Kis-Szél Lola 1.o. (MÁI Bartók tagint.)
2. díj: Rácz Erik 2.o. (MÁI Almási tagint.)
3. díj: Novák Kincső 4.o. (Magán Alapfokú Műv. Okt. Intézmény és Zeneműv. Szakképző Isk., Földeák)
Dicséret: Nagy Zsófia 3.o. (MÁI Bartók tagint.), Tóth Máté 4.o., Kaczúr Antal 1.o., csoportos dicséret: Faragó Lili 3.o., Bíró Petra 3.o., Gazsó Regina 2.o., Andikó Evelin 4.o., Veréb Natália 4., Venyercsán Lilla 3.o. (Dér István Ált. Isk. Csanádpalota), Orbán Anna Rita 3.o. (Magán Alapfokú Műv. Okt. Intézmény és Zeneműv. Szakképző Isk., Makó), Mikáczó Szolanzs 3.o. (Földeák), Nadobán Napsugár 3.o., Köteles Adrián 3.o. (MÁI Bartók tagint.), Nyári Leona (MÁI Bartók tagint.), Makó Larissza 1.o., Nagy Emese 3.o. (Földeák), Karai Kitti 4.o.

97852674

Általános iskola felső tagozat

Különdíj: Gules Gabriella 8.o. (JAG)
1. díj: Szabó Viktória 7.o. (Dózsa György Ált. Isk., Kiszombor), Kovács Dzsenifer 7.o. (Kiszombor)
2. díj: Meleg Nikolett 5.o. (Földeák)
3. díj: Árva Zsófia 8.o. (Makói Katolikus Általános Iskola)
Dicséret: Halasi Adél 7.o. (MÁI Bartók tagint.), Imre Viola 8.o. (Katolikus Ált. Isk.), Farkas Otília 7.o. (JAG), Dömötör Zétény 5.o. (JAG), Sándor Erik 6.o. (MÁI Almási tagint.), Virág Zsófia 8.o. (Földeák), Csávás Fruzsina 6.o. (MÁI Almási tagint.), Halál Gabriella 7.o. (Kiszombor), Németh Lea Patrícia 5.o. (JAG), Selmeczi Anita 5.o. (JAG), Morvai Letícia 6.o. (MÁI Almási tagint.), Bertóti Bianka Laura (Földeák)

21443966

Középiskola

Különdíj: Gera Ákos 10.o. (Magán Alapfokú Műv. Okt. Intézmény és Zeneműv. Szakképző Isk., Makó)
1. díj: Gera Orsolya 9.o. (JAG)
2. díj: Görbe Zsófia 11. o. (JAG)
3. díj: Hangai István 9.o. (Juhász Gyula Ref. Gimn. és Szakképz. Isk.)
Dicséret: Keresztúri Dávid és Rácz Zoltán, Békési Bettina 10. o., Bódi Brigitta 9.o., Cseh Laura 9.o., Ponczok Anett 9.o., Deli Dzsenifer 9.o., Gilicze Rebeka 9.o., Csizmadia Tünde 10.o., Erdei Renáta 10.o., Gyenes Lili 12.o., Szabó Kitti 10.o. (mindannyian JAG), Sallai Szabina 9.o. (Juhász Gyula Ref. Gimn. és Szakk. Isk.).

63084190

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Drágábbak lehetnek a sörök is

Az első négy hónapban az öt legnagyobb magyarországi sörgyártó termelése 1,6 millió hektoliter volt, belföldi értékesítésük pedig 1,7 millió hektoliter, előbbi 8 százalékkal, utóbbi 4 százalékkal alacsonyabb 2019 azonos időszakánál – mondta el az MTI kérdésére Kántor Sándor, az idén 30 éves Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója.

Tovább »

A nap idézete

106 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

Stratégiai csend van, miközben ezer forint lehet egy kiló kenyér

Szakemberek szerint nyár végére akár 1000 forint is lehet egy kiló kenyér. A kormány pedig csak ül, és stratégiai nyugalommal nem tesz semmit – fogalmazott Jakab Péter pénteki Facebook-bejegyzésében. A Jobbik elnöke felhívta a figyelmet, hogy az írek, a lengyelek, a britek az alapvető élelmiszereknél már bevezették a nulla százalékos áfát, hogy védjék a családokat. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink