Egy pedagógus vezeti Makót, de Farkas Éva mégsem köszöntötte a volt kollégáit

Idén június 4-re esett a pedagógusnap, ekkor köszöntjük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. Makón is így volt, egészen tavalyig, de idén már csak egy Facebook posztra futotta.

Rég volt, de muszáj felidézni, hogy Buzás Péter idején nagy ünnepségek voltak, elismeréseket, jutalmakat adtak át. Buzás a Givaudantól szerzett ehhez pénzt, majd utódja, Farkas Éva Erzsébet a Makó Fejlődéséért Alapítványon átfuttatott nagyjából 20 milliós pedagógusjutalmazási pénz egy részéből kijárt az iskolákba, majd osztogatta a jutalmakat az igazgatók megválogatott javaslatai alapján.

Pár éve ez sem volt a koronavírus miatt és tavaly is már csak az igazgatókat hívták meg egy fogadásra a városházára – ez volt a pedagógusnap.

Idén már ennyi sem volt, vasárnap óta eltelt öt nap és információnk szerint nem kaptak a makói pedagógusok semmit az önkormányzattól. Ha lett volna ünnepség, abban biztosak lehetünk, hogy készült volna több fotó Farkas Éváról, de nem került fel új bejegyzés.

Pontosabban került, egy fotó, amin Kovácsné Bodzsár Zsuzsanna látható,

azonban ez nem egy korábbi pedagógusnapon készült, hanem közel egy hónapja a városnapon (!),

ehhez sikerült egy teljesen általános szöveget hozzáírni:

,,Minden év júniusának első napjaiban a Pedagógusok Napja felhívja a figyelmünket a köznevelésben, közoktatásban dolgozók elkötelezett és fáradhatatlan munkájára. Városunkban is nap mint nap látjuk pedagógusaink, óvodapedagógusaink, dajkáink, a bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelőink, gyógypedagógusaink és segítőik példaértékű elkötelezettségének eredményét, amelyre itt Makón mérhetetlen büszkeséggel tekintünk. Városunk közössége nevében hálás szívvel mondok köszönetet gyermekeink fejlődése érdekében végzett kitartó szolgálatukért.”

Ennyi volt idén a pedagógusnap: egy közösségi médiás poszt a polgármestertől, aki korábban pedagógusként dolgozott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink