Egyszeri, 100 ezer forintot kapnak a Continental-ból elküldött dolgozók

A makói önkormányzat megállapodást kötött a Makói Gumiipari Szakszervezettel. Ennek részeként 100 ezer forinttal támogatják a ContiTech-től elbocsájtott munkavállalókat, visszamenőlegesen 2021. július elsejétől.

A megállapodásról csütörtökön, rendkívüli testületi ülésen szavaztak. Az előterjesztés szerint a szakszervezet elnöke, Radics Gábor megkereste a térség országgyűlési képviselőjét és az önkormányzatot, hogy tájékoztatást adjon az elbocsátásokról. Az anyag szerint ,,egy települési önkormányzatnak fontos, hogy az ott élők érezzék, hogy számíthatnak önkormányzatunkra”, ezt szem előtt tartva együttműködési megállapodást kötnek a Makói Gumiipari Szakszervezettel annak érdekében, hogy ,,minél sikeresebben tudják tevékenységüket ellátni”. Továbbá a szakszervezet által indított munkaügyi perek költségeinek fedezése érdekében az önkormányzat 4 millió forintos vissza nem térítendő támogatást ad neki az ügyvédi költségek fedezésére.

Az önkormányzat 2021. december 31.-ig várja az elküldött dolgozók jelentkezését a Hatósági Csoportnál, a 06-62/511-853 telefonszámon, vagy a jegyzo@mako.hu e-mail címen.

Mint az ismert, a szakszervezetek és a munkavállalók hosszú ideje próbáltak megállapodni a vállalattal az új kollektív szerződésről, melyet 2020 nyarán mondott fel a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. A felrúgott szerződés és a túlterheltség miatt több sztrájk is volt év elején, majd nyártól több munkavállalótól is megváltak.

A cég a héten közölte, egyelőre nem terveznek további leépítéseket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

62 éve született Csuja Imre, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Momentum szegedi politikusa szerint sem lehet kitermelni a makói gázt

A Momentum szegedi alelnöke, Halász Noémi, földtudományi szakember szerint a makói gázkitermelés sokkal nehezebb annál, mint ahogy Gulyás Gergely gondolja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy növelik a hazai gázkitermelést 1,5 milliárd köbméterről legalább 2 milliárd köbméterre, a mostani gázár mellett a makói palagáz kitermelése is megéri.

Tovább olvasom »