Elkészült az új kézilabdacsarnok Makón, Szabó ,,Sonka” László nevét viseli

Csütörtökön adták át a város új, 1728 négyzetméter alapterületű csarnokát a Justh Gyula utcán. Nem csak a csapatok használják majd, hanem a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola is.

Lázár János miniszter, a térség parlamenti képviselője arról beszélt, meggyőződése, hogy a gyermeknek szükségük van a mindennapos testnevelésre, mozgásra. Szerinte helyes lépés volt az egyházi intézmények számának növelése és helyes, hogy ma már egyre több magyar diák jár egyházi fenntartású nevelési, oktatási intézménybe az óvodás kortól egészen az egyetemig.

Farkas Éva Erzsébet polgármester szerint a csarnok mérföldkő a városban megvalósult sportfejlesztések sorában.

A küzdőtér 23×44 méteres, melyhez 150 ülőhelyes nézőtér és földszintes kiszolgáló blokk – 117 négyzetméteres öltöző és 93 négyzetméteres vizesblokk – kapcsolódik. A beruházás kivitelezője a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. volt.

Szabó „Sonka” László 1955. szeptember 21-én született Makón. A Szegedi Volán és Tisza Volán világhírű beállósa volt, 211-szer szerepelt a válogatottba, ahol 374 gólt szerzett. Tagja volt az 1986-ban Svájcban a világbajnokságon ezüstérmes csapatnak, valamint a moszkvai és a szöuli olimpián negyedik helyet elérő együttesnek. 62 évesen, 2017. november 21-én hunyt el.

A sportcsarnok építése már 2017 óta húzódott. A Justh Gyula utcai közösségi épületet 2017 februárjában újította fel az önkormányzat 3,2 millió forint saját forrásból, de kiderült, hogy a szomszédságában lévő betonpálya helye nem elég az új épülethez. Így ezt a felújítás után még 50 millióért elbontották. Később a közbeszerzést elvették a várostól és módosítani kellett a kiviteli terveket is.

(Fotó: Lázár János Facebook oldala)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink