Farkas Éva hibásan átvette az ivóvíz-minőségjavító programot, amivel azóta sem kezdett semmit

2015.01.31. – ez a dátum olvasható a víztoronynál lévő táblán, ami az ivóvíz-minőségjavító program sikeres lezárását hivatott hirdetni. Azonban hivatalba lépése után Farkas Éva hibásan vette át a programot, amit azóta sem sikerült kijavítani és eddig 5,3 milliárd forint ment el rá.

Mint arról többször írtunk, a Makó és térségi, 3,7 milliárd forintos ivóvízminőség-javító programot 2015-ben műszakilag lezárták, ráadásul ez a mai napig olvasható a város honlapján. A projekt által elvárt minőséget azonban nem tudták teljesíteni, ami egyébként 3,1 milliárd uniós forrás volt, 600 millió forint pedig kormányzati támogatás.

A rendszer továbbra sem működik, a csapokból még mindig a régi minőségű víz folyik, a projekt pedig megrekedt 95 százalékon, ennyi pénzt elköltése után.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) legfrissebb adatai szerint konténeres ivóvízellátás van a Makó térsége Ivóvízminőség-javító Programban érintett településeken, mivel a makói szakaszolt projekt ivóvízminőség-javító technológiája továbbra sem üzemel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink