Harmadik lett a makói tornatanár az Év embere szavazáson

Vezsenyi László 1.967 szavazatot kapott a hvg.hu szavazásán. A HVG olvasói első helyre az egészségügyi dolgozókat tették (7.873 voks), másodikra az SZFE diákjait (4.490 voks). Vezsenyi Müller Cecíliát (1.532 voks) és Karikó Katalint (1.386 ) előzte meg.

Mint az ismert, tavasszal vasalódeszkán, online tanította az úszást a József Attila Gimnázium pedagógusa. Ezt követően írásbeli megrovásban részesítette őt a tankerületi igazgató, valamint azonnali hatállyal letiltották a tanításról, elvették az összes csoportját és arra kényszerítették, hogy minden egyes napra készítse el a csoportjainak szánt aznapi tananyagot, gyakorlatsorokat, pontos utasításokkal, majd azokat küldje el a tankerületi vezetőnek és az iskola igazgatójának. Mivel nem taníthat, az anyagokat kizárólag „büntetésből” kellett megírnia, hiszen utána semmire sem használják azokat. Balázs József tankerületi igazgató később lemondott.

Vezsenyi mellett rengetegen álltak ki, oltár és íróasztal is készült vasalódeszkából, Sebestyén Balázs is saját vasalódeszkájával tisztelgett a megalázott pedagógus előtt, egy budaörsi gimnáziumban pedig vasalódeszkáról osztottak bizonyítványt.

A deszkát egyébként Vezsenyi árverésre bocsátotta, a befolyt összeget (405 ezer forint )a Tappancs Állatvédő Alapítványnak adta.

Az őszi ARC kiállításon több vasalódeszkás plakáttal is találkozhattunk.

(Kiemelt fotó: ARC Facebook oldal)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

89 éve született Páskándi Géza erdélyi magyar író, költő, esszéíró, drámaíró, publicista.

Tovább »

Egy középiskolai tanár koldult Budapesten

Egy a Deák téren kolduló középsikolai tanárról osztott meg egy képet a Facebook-oldalán Tompos Márton a Momentum politikusa – szúrta ki a Propeller. A képen egy kartonpapaír látható amire az van írva: ,,Kérem segítsenek! Középiskolai tanár vagyok.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Egy középiskolai tanár koldult Budapesten

Egy a Deák téren kolduló középsikolai tanárról osztott meg egy képet a Facebook-oldalán Tompos Márton a Momentum politikusa – szúrta ki a Propeller. A képen egy kartonpapaír látható amire az van írva: ,,Kérem segítsenek! Középiskolai tanár vagyok.”

Tovább olvasom »

Makó az első állomása a közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatnak

Tizenkét városba, két fesztiválra és két gyermektáborba látogat el a ,,Road Safety – a biztonság az első” országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat, amelyet óvodásoknak és alsó tagozatos általános iskolás tanulóknak szervez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. A korábbi húsz helyszínen több mint 45 ezren vettek részt a képzésen – közölte a szervező az MTI-vel.

Tovább olvasom »