Így gúnyolódott Farkas Éva, hogy Vásárhelyen nem rendezik meg a tűzijátékot

Egy hónappal ezelőtt Hagymafesztivált tartottak Makón és pótolták az egyesek által elutasított tűzitájékot. Hódmezővásárhelyen az elmúlt időszakban ,,csak” Szent István napi programokat, bor- és gasztrofesztivált rendeztek tűzijáték nélkül, de legalább lesz közvilágítás és nem zár be az önkormányzati épületek 80%-a.

,,Arról értesültem, hogy Hódmezővásárhely városa idén nem tudja megrendezni a szokásos tűzijátékot. Éppen ezért szeretném meghívni a vásárhelyi polgárokat is, hogy augusztus 20-án látogassanak el hozzánk, ünnepeljünk együtt, legyenek ők is részesei a 21.00 órakor kezdődő fergeteges tűzijátéknak.”

– írta augusztus 16-án saját oldalán Farkas Éva Erzsébet rendkívül cinikusan.

Hódmezővásárhelyen valójában nem pénzügyi oka volt a tűzijáték elmaradásának. A lakosság megkérdezését követően határoztak úgy, hogy nem tartják meg.

A makói tűzijáték végül az időjárás miatt elmaradt akkor és a Hagymafesztiválon, szeptember elején lőtték fel. Azóta eltelt egy hónap, Makón pedig megszorítások jönnek:

  • lekapcsolják díszkivilágításokat,
  • árajánlatot kértek a közvilágítás mérséklésére,
  • bezárnak a sportlétesítmények,
  • a múzeum,
  • a Korona Konferenciaközpont,
  • a Zöldház,
  • a Hagymatikum és a Hagymaház korlátozottan lesz nyitva,
  • az önkormányzati bérlakásoknál bérleti díjat emelnek.

Eközben a ,,sokat kritizált” Hódmezővásárhelyen nem fogják lekapcsolni a közvilágítást – erről tegnap lakossági fórumon beszélt Márki-Zay Péter.

Szabó János alpolgármester a Telexnek korábban elmondta, az önkormányzati intézmények egy részét már korábban átállították termálvíz-hőenergiára, a városháza, a gimnázium, és a strandfürdő is így működik. Az a terv, hogy később óvodákat és bölcsődéket is bekötnek a termálvizes fűtési hálózatba. Szabó beszélt arról is, korlátozni fogják, maximum hány fok lehet az intézményekben, valamint lerövidítik a díszkivilágítás időtartamát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink