Kásler Miklós utasítása alapján egy szakorvosra húsz beteg jut majd

Népszava információi szerint az egészségügyi intézmények pénteken kézhez kapták az ellátórendszer működésére vonatkozó legújabb miniszteri utasítást, amely hétfőtől lép életbe.

A Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter által jegyzett dokumentum alapján az intenzív osztályokon veszélyhelyzetben, átlagosan húsz ágyas ellátóegység esetén, az osztálynak a folyamatos ellátás biztosításához, műszakonként legalább egy szakorvos, egy orvos és öt ápoló jelenlétét szükséges biztosítania.

A napilap emlékeztet rá, hogy a harmadik hullám alatt a szakértők arról beszéltek, hogy a szakmai normák szerint egy orvos egyszerre legfeljebb négy beteget képes megfelelően ellátni az intenzív osztályon.

A cikkben idézik Falus Ferenc egykori tiszti főorvost is, aki azt mondta, az intenzív osztályon műszakonként és ágyanként kell egy nővér.

Az elmúlt napokban 12 ezer kórházi ágyat és csaknem 1300 intenzív ágyat állítottak készenlétbe, hogy a járvány jelenlegi szakaszában legyen elég kapacitás a betegek kezelésére.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink