Kásler Miklós utasítása alapján egy szakorvosra húsz beteg jut majd

Népszava információi szerint az egészségügyi intézmények pénteken kézhez kapták az ellátórendszer működésére vonatkozó legújabb miniszteri utasítást, amely hétfőtől lép életbe.

A Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter által jegyzett dokumentum alapján az intenzív osztályokon veszélyhelyzetben, átlagosan húsz ágyas ellátóegység esetén, az osztálynak a folyamatos ellátás biztosításához, műszakonként legalább egy szakorvos, egy orvos és öt ápoló jelenlétét szükséges biztosítania.

A napilap emlékeztet rá, hogy a harmadik hullám alatt a szakértők arról beszéltek, hogy a szakmai normák szerint egy orvos egyszerre legfeljebb négy beteget képes megfelelően ellátni az intenzív osztályon.

A cikkben idézik Falus Ferenc egykori tiszti főorvost is, aki azt mondta, az intenzív osztályon műszakonként és ágyanként kell egy nővér.

Az elmúlt napokban 12 ezer kórházi ágyat és csaknem 1300 intenzív ágyat állítottak készenlétbe, hogy a járvány jelenlegi szakaszában legyen elég kapacitás a betegek kezelésére.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az Adatvédelmi Hatóság szerint is visszaélt hatalmával az EMMI

Elmarasztalta az adatvédelmi hatóság az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amiért visszatartja az Ujhelyi István által kikért közérdekű információkat – közölte az EP-képviselő. A szocialista politikus a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság (NAIH) részletes vizsgálata alapján azt írta: bebizonyosodott, hogy az EMMI tudatosan visszaélt a hatalmával és jogtalanul közérdekű adatokat tartott vissza.

Tovább olvasom »