Képkiállítással ünnepelték a zene világnapját

1975 óta október elseje a zene világnapja. Ez alkalomból egy 7X2 méteres táblafestményt, ún. pannót avattak fel a Makói Általános Iskola Bartók tagintézményében. A művet a nyári ifjúsági művésztelepen készítették. 

51723320

– Nem szokványos módon ünnepeljük a zene világnapját, de maga a kép is a művészetek találkozásáról szól – jelentette ki Farkas Éva Erzsébet polgármester az ünnepségen. Az alkotást a jubileumi XV. Ifjúsági Művésztelepen festették fa alapra, temperával. A Bartók a bázisiskolájának tekinthető a művésztelepnek, nyaranta itt szoktak dolgozni az ifjú alkotók, ezért ide állították ki a képet.

96659348

A jubileum mellett Barcsay Jenő, Kossuth-díjas festő születésének 115. évfordulójára is emlékeztek, ezért a ,,Mesterek nyomában” volt a téma. – A negyvenöt általános- és középiskolás tanuló hat művésztanár irányításával festette meg ezt a pannót – tudtuk meg Karsai Ildikótól, a művésztelep vezetőjétől. Természetesen rengeteg munka volt vele, számos vázlat készült előtte.

A zenevilágnapi programok folytatásaként 17 órától a Koronában hangversenyt rendeznek, ahol az iskola növendékei zenélnek majd.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

76 éve született Máté Péter, magyar énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója. Dalai évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Tovább »

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink