Költözik a makói sportmúzeum

A Makói Csípős úgy értesült, hogy az önkormányzat elköltöztetni a régi Galamb kollégiumból a sportmúzeumot. Információinkat az önkormányzat is megerősítette.

A makói sportmúzeum 2004-ben indult a Szent János tér 9. szám alatti épület második emeletén. Az évek alatt rengeteg tárggyal, relikviával, dokumentumokkal gyarapodott a kiállítás – amiknek most költözniük kell.

Megkerestük a József Attila Múzeumot, azonban azt a választ kaptuk, hogy nem hozzájuk tartozik a gyűjtemény és forduljunk az önkormányzat kabinet irodájához. Onnan egy héttel később azt a választ kaptuk, hogy a város a Korona Konferenciaközpontban tervezi tovább működtetni és jelenleg az új helyen dolgoznak a múzeum kialakításán. A nyitás időpontja a közeljövőben várható – tudtuk meg.

Hogy a Korona épületén belül hová kerül és hogyan rendezik ezt a hatalmas anyagot, az még nem ismert.

Fideszes képviselő hozzátartozója váltotta a gondnokot

Az ott dolgozó idős úr sem úszta meg a 2014-es önkormányzati választást, egy egészen hosszú procedúra végén váltak meg tőle Farkas Éváék. 2015 februárjában egy idősebb személy megjelent és felszólította, hogy adja oda neki a kulcsokat, mindenféle meghatalmazás, dokumentum nélkül.

Később ügyvéddel is megjelent ez a személy, majd telefonálgatások után napokkal később hivatalos formában is megköszönték az eddigi tevékenységét a bácsinak. Később kiderült, az egyik makói fideszes önkormányzati képviselő hozzátartozóját ültették a helyére, aki gyakran ki sem töltötte azt a heti 3 óra hosszás nyitvatartást.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »