Kukoricával teli szárítótorony égett Vásárhelyen

Az üzemben több mint ötvenmillió forintos kár keletkezett. A tűz okát vizsgálják a szakemberek. 

57914176 67566302

Egy mezőgazdasági üzem szárítótornya gyulladt ki szerdán délután Hódmezővásárhelyen. A kettes kiemelt fokozatú tűzesthez négy hódmezővásárhelyi és egy szegedi egységet riasztott a szegedi főügyelet. A mintegy harminc méter magas toronyban több mint hatvan tonna kukoricát tároltak. A tűzoltók kiérkezésekor a toronyból erős füst áramlott ki, több helyen is felcsaptak a lángok. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere irányította.

Jernei Zoltán tű. százados a helyszínre kérte a hódmezővásárhelyi parancsnokság magasból mentő szerét is. A tűzoltók tizennyolc méteres magasságban megbontották a torony oldalsó részét, majd egy vízsugárral belülről is megkezdték a szerkezet hűtését.

A mentés közben az üzem dolgozói folyamatosan dolgoztak a szárítótorony leürítésén, a terményt erőgépekkel szállították át egy másik tárolóba. Az egységek közös erővel fojtották el a lángokat, a hatékony beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább. Az első becslések alapján több mint ötvenmilliós kár keletkezett, a tűz okának felderítésére vizsgálat indult.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, fotó: Jernei Zoltán tű. százados/Tisza KMSZ)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink