📷 Lehangoló állapotban vannak a makói focipályák

Az elmúlt napokban több lakossági megkeresés érkezett felém, amelyben a helyi sportkedvelők a labdarúgó pályák kifogásolható minőségére tettek panaszt – tájékoztatta oldalunkat Olasz Lajos, a Lokálpatrióták alelnöke.

Az elmúlt napok kellemes tavaszi napjai egyre több embert csábítottak ki a friss levegőre sétálni, élvezni a napsütést és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, előkerült a focilabda is és végre lehetett egy jót játszani. Vagy mégsem?

Több helyi lakos is arra panaszkodott, hogy a pályák egy része sportolásra alkalmatlan. Ezt megerősítette Leitner Szilárd képviselőjelölt is, aki egyébként igazolt játékos egy környékbeli megyei csapatnál és rendszeresen kijár sportolni. Ezért úgy döntöttünk, megkeressük az általunk ismert önkormányzati pályákat és megnézzük mi a helyzet.

Mint ahogy a képeken is látszódik, a panaszok jogosak, a helyzet elkeserítő képet fest. Az általunk felkeresett 4 pálya közül egyedül a Rudnay lakótelepen található volt használható állapotban, bár ez is elhanyagolt

– fogalmazott szerkesztőségünknek Leitner.

A Szent István téri ugyan fel lett újítva, a rekortán borítás néhány helyen felperdült, ami balesetveszélyessé teszi a játékot. A Balogh Ádám utcában valamint a Bajcsy lakótelepen lévő pályák pedig állapotukat elnézve teljes mértékben használhatatlanok.

Valaha természetes volt, hogy ha az ember közösségi sportra vágyott, akkor volt rá megfelelő lehetőség. Leitner reméli hogy a tavasz közeledtével ezeket a pályákat rendbe teszi az önkormányzat, viszont ha ez nem történik meg, akkor ez a feladat ősszel a leendő Lokálpatrióta vezetésre vár majd. – Mindannyiunk közös érdeke hogy a makóiak méltó körülmények között sportolhassanak, hiszen a sport amellett hogy egészséges, közösségformáló erővel is rendelkezik – tette hozzá a képviselőjelölt.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Egy válasz

  1. Szívesen olvasom a REÁLIS tájékoztatást.Ha az!
    Úgy gondolom, a focipályák vizsgálata még korai.Tart a tél. Nem tudom, de úgy gondolom kora tavasszal kezdődhetne a felújítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink