,,Ma se higgyünk a kierőszakolt hatalomban” – Videóval frissítve!

Nyolcadik alkalommal rendeztek fáklyás felvonulást a lovasok az október 23-ai forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve. A menet végén a Csanád vezér téren dr. Kiss Attila, országos fogathajtó bajnok, a Csanádpalotai Lovas Egyesület elnöke mondta el gondolait, aki szerint ’56 üzenete nem más, mint az egységes nemzetben való gondolkodás. 

44338659 67230715

A Királyhegyesi utcától indultak és kacifántos útvonalon érkeztek meg a József Attila Gimnázium elé a lovasok este hét órára. A több száz résztvevő előtt dr. Kiss Attila mondott beszédet, aki kiemelte: tény, hogy utoljára 1956-ban volt utoljára az az egységes nemzeti gondolat, hogy Magyarország népe nem kér az idegen hatalmak uralmából.

Szerinte ezt az egységet az elnyomás hívta életre. – Az emberek nem ,,festették” egymást vörösre, narancssárgára, vagy bármi más színre; az egység színe a ,,piros, fehér, zöld” volt – jelentette ki. – Nem erőszakkal, nem kicsavart választási törvényekkel létrehívott egység, hanem az emberek saját gondolata – folytatta.

94777895 37917165

Dr. Kiss Attila hiszi, hogy a Kárpát-medencébe születettek rendelkeznek azzal az igazságérzettel, hogy tudják mi a jó és mi a rossz. – Bízom abban, hogy nemzettársaim tisztánlátása oda vezeti népünket, hogy a jövőben nem kívánunk kiszolgálni olyan ellenséget, aki az ország vesztét kívánja – fogalmazott. – ’56-ban nem hittek a kierőszakolt hatalomban, ma se tegyük. A hatalmat kiérdemelni kell, nem megszerezni – fejezte be a gondolatmenetet.

Zárszóként elmondta: a lovak képesek arra, hogy közösségeket kovácsoljanak és elhitessék velünk, mi mind egy vérből valóak vagyunk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Küldtek még katonákat a kórházakba

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Tovább »

Jobbik: nem lehet senkit sem kötelezni az oltásra!

Meg kell adni mindenkinek a szabad választás lehetőségét, akar-e oltást, vagy sem. A kötelezés helyett a bizalmat kell megteremteni a vakcinák iránt. Az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy számos magyar ember munkanélkülivé váljon, elbocsássák állásából, mert a munkáltatója akarata ellenére oltásra kényszeríti, amit ő nem vállal – fogalmazott a Makói Csípősnek Olasz Lajos.

Tovább »

Második adventi hétvége Makón

Szombaton és vasárnap kézműves vásárt tartanak a Makovecz téren. Vasárnap Keresztúri Léna, a Makói Oltópont vezetője osztja meg ünnepi gondolatait, a koszorút Biró István, görögkatolikus parókus áldja meg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink