Miért változott meg hirtelen a Fidesz véleménye Hómanról?

[ad 1]

A Jobbik szerint Hóman Bálint szoborállítási vitája méltatlan, hazugságokkal átszőtt hisztériakeltés. Hóman építkező szellemű kultuszminisztere volt Magyarországnak, azt a Klebelsberg Kunót követte a bársonyszékben, akinek munkásságát ma minden párt elismeri. A Fidesz és MSZP antiszemitázó reflexe alapján azonban neki sem lehetne szobra, hiszen maga Klebelsberg is vonakodott, hogy „zsidó egyetemi hallgatók ezreit megint nyakára bocsássa a nemzetnek” – írja közleményében Dúró Dóra, az országgyűlés kulturális és oktatási bizottságának elnöke. 

A szobor állítását a Cser-Palkovics András fideszes polgármester vezette székesfehérvári közgyűlés határozatban támogatta. A Hóman Bálint Alapítvány tőle kétmillió, az Igazságügyi Minisztériumtól pedig tizenötmillió forintos támogatást kapott. Cser-Palkovics elhíresült nyilatkozatában felemelte a hangját az ellen, hogy elvetemültnek és butának nevezzék a székesfehérváriakat, holott éppen ő és a kormányzat viselkedett így: előbb támogatták Hóman szobrának ügyét, kis időre rá pedig már megtagadták azt.

Kérdéses, hogy miért változott meg hirtelen a fideszes politikusok véleménye Hómanról. Milyen új információt tudtak meg azóta róla? Nyilván semmilyet, viszont az USA, Izrael és Németország nagykövetsége intenzíven kezdett „érdeklődni” az ügy fejleményei iránt – írja Dúró.

A Jobbik úgy véli, hogy a Fidesz sokadszorra bukfencezett ki a választói jó része által is saját ügynek tekintett kezdeményezés mögül. A balliberális oldalnak pedig ilyen ügyekben hagyományosan mindegy az igazság: csak lehessen fáklyásmenetezni, egy jót nácizni. Így legvégül Hóman Bálint egész szoborállítási ügyének egyetlen méltó szereplője maradt: Hóman Bálint – zárul a közlemény.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Momentum szegedi politikusa szerint sem lehet kitermelni a makói gázt

A Momentum szegedi alelnöke, Halász Noémi, földtudományi szakember szerint a makói gázkitermelés sokkal nehezebb annál, mint ahogy Gulyás Gergely gondolja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy növelik a hazai gázkitermelést 1,5 milliárd köbméterről legalább 2 milliárd köbméterre, a mostani gázár mellett a makói palagáz kitermelése is megéri.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink