Miért volt zárva a kiskunmajsai ’56-os múzeum október 23-án?

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy október 23-án, Kiskunmajsán zárva volt a Pongrátz Gergely által alapított ’56-os múzeum. Több panasz érkezett a párthoz, hogy október 23-án hiába zarándokoltak többen családostól a neves múzeumot meglátogatni, zárt ajtókat találtak. 

Suhajda Krisztián, a Jobbik Bács-Kiskun megyei elnöke közleményében azt írja:

„A helyi fenntartó elmondása szerint egy pályázat átadása még nem történt meg, ugyanis nem tudott eljönni egyetlen miniszter vagy államtitkár sem, ezért nem nyithattak ki. Felháborító, hogy a Fidesz-kormány az emlékezés lehetőségétől fosztja meg a magyar embereket az egyébként is magánkezdeményezésből létrejött múzeum zárva tartásával. Szégyenteljes és jellemző, hogy amire a Fidesz ráteszi a kezét, ott rögtön probléma jelentkezik.

A Jobbik kiáll Pongrátz Gergely ’56-os hős öröksége mellett. Mindent megteszünk azért, hogy a kiskunmajsai ’56-os múzeum folyamatosan látogatható legyen, és hasonló eset ne fordulhasson elő többször.”

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink