Napra pontosan 2 éve nem lehet szülni a makói kórházban

24 hónapja nem olvashatunk az újságokban Makón született gyermekekről, a makói kórházban született gyermekről két éve nem állítottak ki olyan újszülött személyi igazolványt, születési anyakönyvi kivonatot, ahol a születési helynél Makó van feltüntetve. Az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség kormányra kerülés esetén visszaadná a makóiaknak a szülészeti osztályt.

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. A képviselő-testület akkor úgy fogadta el az osztály szüneteltetését, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően a működését állítsák vissza. Ennek érdekében Farkas Éva Erzsébet polgármestert felhatalmazta a testület, hogy a visszaállításhoz szükséges egyeztetéseket folytassa le a veszélyhelyzet megszűnését követően.

Hónapokig nem derült ki új információ a visszaállításról, pedig voltak olyan időszakok, amikor nem volt veszélyhelyzet. 2020. június 22-én érdeklődtünk a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központnál, hogy állnak a tárgyalások, mikor kerülhet vissza az osztály, de választ nem kaptunk.

A kórház főigazgatója majdnem egy évvel ezelőtt, 2021 májusában a Makói Városi Televízióban beszélt arról, hogy visszakerülnek a szünetelő kórházi osztályok Makóra:

,,Minden szünetelő osztályt visszaállítunk. Hiszen ez a működési engedélyünkben szerepel és alapvető célunk is. Úgyhogy várjuk a járvány végét és visszaáll a rend és minden szünetelő osztály működni fog.”

Makó polgármestere ősszel gyűjtötte az aláírásokat, na nem a szülészetért, hanem az ellenzék ellen. Farkas Éva Erzsébet legutóbbi nyilatkozata a makói szülészetről 2020 szeptemberében volt:

,,Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a járványügyi időszak készenléti helyzetét lezárva,a járványügyi időszak végén a szülészet-nőgyógyászati osztály teljeskörű működése visszakerüljön a városunkba. Bízunk benne, hogy ez is majd rendeződni fog. Jelenleg a járóbeteg ellátást tudjuk biztosítani a szülészet-nőgyógyászat tekintetében a városunkban. A kórházi ellátást a hódmezővásárhelyi tagintézményben látjuk el.”

Az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség választási programja, hogy önálló lesz a makói és a hódmezővásárhelyi kórház. Makón pedig újra biztosítva lesz a szülészet.

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után kaptuk az információt, hogy egy makói családnak tavaly májusban kiállítottak Makón születési anyakönyvi kivonatot. Ennek oka, hogy gyorsan indult be a szülés, a mentősök segédkeztek a család makói otthonában. Így a pici ténylegesen Makón jött a világra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább olvasom »