Néhány nap múlva nyit a makói McDonald’s

Hét-tíz nap múlva megnyit a McDonald’s – árulta el a mai testületi ülésen Kovács Sándor (Fidesz), akinek a körzetében épül a gyorsétterem. A napirend előtt több témát is érintettek a képviselők.

Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) arról beszélt, a kisposta rezsijét, a dolgozók bérét és járulékát, tehát az épület teljes költségét átvállalja az önkormányzat, ez 22 millió forint éves szinten és ezekről tájékoztatta is a Magyar Postát, várják a választ. Rátért még a Hagymatikum hosszabb nyitvatartására és a hétfőn elfogadott támogatási csomagra.

Mágori András (Fidesz) örömét fejezte ki, hogy a ,,brüsszeli szankciók” ellenére épül az újvárosi sportcsarnok, nem állt le az építkezés.

Kovács Sándor is elsőként a kisposta felújítását emelte ki, úgy értékelt, az önkormányzat nem nyugodott bele a bezárásba, reméli, hogy záros határidőn belül újranyit. Úgy vélte, a McDonald’s népszerű lesz a fiatalok körében, felhívta rá a figyelmet, hogy forgalmi változások lesznek a környéken, a gyorsétterem pedig hét-tíz nap múlva nyit.

Dr. Hadik György (Fidesz) szerint látjuk mindenhol, hogy megszorítások vannak, de Makón most van pénz és most adnak, amikor szüksége van az embereknek a támogatásra. Szerinte ez a csomag országosan egyedülálló, a testület pedig Makóért dolgozik.

Mucsi Tamás (DK) kiemelte, Európa legmagasabb inflációja van Magyarországon, ezért kerültek bajba a makóiak, hogy támogatást kelljen nekik adni. A családi pótlék több mint 10 éve nem emelkedett, ha a kormány nem hagyná cserben az embereket, akkor ennek a támogatási csomagnak a 220 millió forintos összegéből meg lehetett volna menteni a makói focit, vagy megelőzi a városi intézmények bezárását.

Ezt követően személyeskedésbe és országos politikai témákra terelődött a szó.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink