Nem tudni, mit tervez a makói városvezetés az üresen álló Bartók épülettel

Mint az közismert, a tankerület az Almási utcai iskola új épületének átadásával egyidőben bezárta a Bartók épületét a belvárosban, a Farkas Éva vezette önkormányzat pedig semmit nem tett ez ellen.

Az már évek óta tudható volt, hogy az épület műszaki állapotán javítani kellene, de a felújítás helyett a bezárást választották. Orosné Spák Hedvig, a Lokálpatrióták képviselőjelöltje a fentiek ismeretében tette fel a kérdést: mi lesz az épület sorsa?

A városban számos pletyka kering, amelyek szerint értékesítik az ingatlant és szállodát alakítanak ki belőle, de ilyen döntés még nem született.

Orosné Spák Hedvigtől megtudtuk: „a Lokálpatrióták véleménye egyértelmű, a Bartók iskola épülete oktatási célra épült, mindig is iskola működött benne. Az ingatlant fel kell újítani és oktatási célra kell használni.”

Még február 29-én (!) kerestük az önkormányzatot is az épülettel kapcsolatban, de azóta sem kaptunk választ.

Felsőoktatási képzést Makóra!

A Lokálpatrióták programjának egyik legfontosabb része, hogy Makón is megteremtsék a felsőoktatási képzés lehetőségét. Nem önálló egyetemre kell gondolni, hanem Szenteshez, vagy Szarvashoz hasonlóan arra, hogy néhány képzés helyszíne Makó legyen.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink