Örülnek az egyetemisták: átadták a Bursa ösztöndíjakat

[ad 1]

Nem túl szerencsés időpontban, de kedden tizenhat órától ünnepélyes keretek között köszöntötték a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer nyertes pályázóit. A városháza dísztermében 184 nevet olvastak fel, ennek nagy része személyesen jelen is volt a felsőoktatási hallgatók közül.

12247117 53609686

A makói önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma öt-öt ezer forintot ad havonta tíz hónapon keresztül a helyi egyetemistáknak, főiskolásoknak. – A jövő Makója megbecsül titeket, méltóak vagytok az állam és a város támogatására – köszöntötte a jelenlévőket Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Borók Zsuzsanna Szegeden tanul programtervező informatikusnak. A támogatásnak már megvan a sorsa: – Elég lesz a bérletre, a helyi járatos bérletre is és könyvekre is – sorolta. A szorgalmi időszaknak vége, így a vizsgáit úgy szervezte, hogy az ünnepséggel ne ütközzön.

– Hallottam, hogy egy jelképes összeggel támogatják a makói hallgatókat, ezért úgy döntöttem, hogy beadom a pályázatom, szerencsére el is fogadták – mesélte Lapu Gábor, aki szintén a megyeszékhelyre jár egyetemre pénzügy és számvitel szakra. Egyelőre nem tudja, hogy mire költi a pénzt, a délutánja pedig szabad volt, így el tudott jönni.

Az ünnepségről levélben és e-mailen is értesítettek a nyerteseket.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kásler döntött, december 1-től csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a szülők az iskolákba

December elsejétől szigorítják a belépés rendjét az iskolákba, a szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe – írja a Telex egy birtokába került levélre hivatkozva. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozata alapján a szülők csak egy bizonyos pontig kísérhetik a gyerekeiket, de védettségi igazolvány nélkül nem léphetnek be az intézmény területére. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink