Örülnek az egyetemisták: átadták a Bursa ösztöndíjakat

[ad 1]

Nem túl szerencsés időpontban, de kedden tizenhat órától ünnepélyes keretek között köszöntötték a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer nyertes pályázóit. A városháza dísztermében 184 nevet olvastak fel, ennek nagy része személyesen jelen is volt a felsőoktatási hallgatók közül.

12247117 53609686

A makói önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma öt-öt ezer forintot ad havonta tíz hónapon keresztül a helyi egyetemistáknak, főiskolásoknak. – A jövő Makója megbecsül titeket, méltóak vagytok az állam és a város támogatására – köszöntötte a jelenlévőket Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Borók Zsuzsanna Szegeden tanul programtervező informatikusnak. A támogatásnak már megvan a sorsa: – Elég lesz a bérletre, a helyi járatos bérletre is és könyvekre is – sorolta. A szorgalmi időszaknak vége, így a vizsgáit úgy szervezte, hogy az ünnepséggel ne ütközzön.

– Hallottam, hogy egy jelképes összeggel támogatják a makói hallgatókat, ezért úgy döntöttem, hogy beadom a pályázatom, szerencsére el is fogadták – mesélte Lapu Gábor, aki szintén a megyeszékhelyre jár egyetemre pénzügy és számvitel szakra. Egyelőre nem tudja, hogy mire költi a pénzt, a délutánja pedig szabad volt, így el tudott jönni.

Az ünnepségről levélben és e-mailen is értesítettek a nyerteseket.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink