Ősszel felújítják a Csipkesor végét

Reméljük nem úgy sikerül, mint az üzletsor előtt.

Szerdán fogadóórát tartott Farkas Éva Erzsébet, ennek szünetében sajtótájékoztatót tartott. A Makói Csípőst nem hívták meg. A KESMA-tag Délmagyarország cikke szerint a homlokzat egységes arculatú felújításának költségét a város állja majd, az ajtók, kirakatok cseréjének költségét pedig megosztják a bérlők és az önkormányzat között, fele-fele arányban. A főépítész halvány, természetes színeket javasol és egységes küllemű reklámtáblákat. Egyelőre nem lehet pontosan tudni, mindez mennyibe kerül, most kérik be az árajánlatokat.

Az épületegyüttes középső része, az üzletsorok földszintjének felújítása eredetileg 280 millió forintról indult, de végül 419 millióba került és 2016-os látványtervek szerint így kellett volna kinéznie:

Látványterv 2016-ból

Hogy a felújított Csipkesor beázik, az már az átadása után nem sokkal kiderült, a nyári nagy záporok alkalmával.

Azt oldalunknak is többen elmondták, valamint mi is tapasztaltuk, hogy a szobrokhoz, a padokhoz és a kukákhoz át kell menni a kerékpárúton, amihez csak a vastag oszlopok mögül kilépve lehet. A kerékpárút térköves jellege miatt ráz, néhány méterenként pedig csatornafedők következnek, a bumbik pedig már több balesetet is okoztak. Nappal pedig elég kevés természetes fény jut be a kirakatokhoz.

Ugyanilyen ,,jól” sikerült átépíteni a piacot és a Deák Ferenc utcát is. Több hónap csúszással adták át, 1 évnyi működés után elkezdett beázni, az utcán pedig áll a víz, nem tudja elvezetni a nagy mennyiségű csapadékot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A magyar lakosság több mint fele lejjebb veszi a fűtést

Alacsonyabb hőmérséklettel, gyorsabb zuhanyzási idővel és LED-es izzókkal terveznek spórolni a legtöbben a magyarok közül a megnövekedett rezsiárak miatt – derül ki az IKEA kutatásából. A megkérdezettek többsége szerint jobb lenne a 18 fok feletti hőmérséklet otthon, a legtöbben mégis lejjebb tekerik majd a termosztátot, és takarékos termékeket is igyekeznek beszerezni.

Tovább »

A nap idézete

101 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink