Patkányok a makói belvárosban: az önkormányzat szerint nekik senki nem jelezte

Azzal ellentétben, ami a közösségi oldal bejegyzésében áll, senki nem tett bejelentést a belvárosban megjelent patkányokkal kapcsolatban – közölte a Délmagyarországgal a makói városháza.

Mint arról beszámoltunk, a Korona mögötti soron egy kukánál rágcsálókat videózott le egy lakos. A feltöltő szerint be lett szólva már több alkalommal az önkormányzatnak, amire azt a választ kapták, hogy majd hajnalban kezelik a krízist, de a változás csak annyi, hogy egyre több lett belőlük.

A megyei napilap cikkében azt írja: az önkormányzat ilyenkor a panaszosoknak tud adni rágcsálóirtót, illetve elrendeli az érintett területeken a soron kívüli irtást egy magáncég közreműködésével. Kovács Sándor fideszes önkormányzati képviselő a lapnak elmondta, senki sem kereste ilyesmi miatt. Zsámboki Zsolt, az Innovációs és Városfejlesztési Iroda műszaki csoportvezetője azt mondta, a közösségi oldalt látva szereztek tudomást a patkányokról. Ezért a napokban rendkívüli rágcsálóirtást tartanak a belvárosban, ami érinteni fogja a zárt csapadékvíz- és a szennyvízelvezető hálózatot is.

Az elszaporodó patkányok problémája több éve fennáll Makón. Már tavaly arról írtunk, a patkányészlelések sorában Makó az országos lista elején található. Tízezer lakosra vetítve egészen pontosan az ötödik helyen állt Makó az országban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink