Patkányok rohangálnak Makó főterén

A Korona butiksoron patkányok ugrálnak a kukába – derül ki abból a videóból, ami a Makón élek Facebook csoportba került fel.

A videó feltöltője szerint be lett szólva már több alkalommal az önkormányzatnak, amire azt a választ kapták, hogy majd hajnalban kezelik a krízist, de a változás csak annyi, hogy egyre több lett belőlük.

A hozzászólók megerősítették a rágcsálók jelenlétét a belvárosban. Egy hölgy szerint reggel neki szaladt volna a lábának, ha nem ugrik arrébb; egy másik nő fagyi tölcsérrel a szájában látta az állatot, hogy jön ki a kukából. Egy harmadik hölgy úgy tapasztalja, a főtér tele van velük, de főleg ez a Korona mögötti rész, illetve az OTP előtti bokros terület.

Az elszaporodó patkányok problémája több éve fennáll Makón. Már tavaly arról írtunk, a patkányészlelések sorában Makó az országos lista elején található. Tízezer lakosra vetítve egészen pontosan az ötödik helyen állt Makó az országban. Erre reagálva Dr. Hadik György, fideszes önkormányzati képviselő valamiért arról beszélt, hogy ez megyei probléma – miközben a lista első húsz helyezettje között csak Makó (5.) és Csongrád (6.) szerepel. Egy tavaly nyári testületi ülésen hozzáfűzte azt is, létező a probléma, de nem olyan súlyos. Farkas Éva Erzsébet polgármester annyit fűzött hozzá tavaly, ,,kezeljük a helyzetet.”

Sőt, a problémára már két évvel ezelőtt Botlik Anita (Fidesz) képviselő is felhívta a figyelmet. Akkor a Hunyadi és a Ráday lakótelepen is végeztek irtást. A szakemberek jelentése alapján a legtöbb problémát a lakótelepen történő macskaetetés okozza, mert leginkább az ott hagyott ételmaradékokra jönnek elő a rágcsálók.

Honvéd városrészben, azokban a foghíjas területeken, ahol gazban áll az egész, szinte egész évben jelen vannak a patkányok.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink