Propagandaminiszternek képzeli magát a fideszes polgármester

A baja.hu oldalt kiegyensúlyozatlansága miatt 3,8 milliós bírsággal sújtotta a Nemzeti Választási Bizottság. Utána prémiumot és fizetésemelést szavaztak meg üzemeltető igazgatónak.

94686047

A baja.hu internetes oldalt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 3,8 milliós bírsággal sújtotta tavaly októberben, mert egy lokális szervezetnek nem biztosított megjelenési felületet. A döntés ellen a Baja Marketing Kft. felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához, azonban erőfeszítéseiket nem övezte siker, így a bírság a múlt hónapban jogerőre emelkedett.

A kifogásolt Bács-Kiskun megyei portál, nem mellesleg a település hivatalos honlapja nem biztosította a jelölőszervezetek számára az azonos feltételeket jelöltjei bemutatására, ezáltal megsértett a jelölő szervezetek és jelöltek egyenlő esélyét a választói akarat kialakításában, formálásában. A Jobbik bajai önkormányzati képviselője szerint a város tulajdonában álló cég kifizette a büntetést, azonban a konzekvenciák levonása elmaradt, ezért azt kérte, hogy ne fizessen a város prémiumot a büntetést és ezzel kárt generáló igazgatónak!

Jaszenovics Istvánné idén áprilisában kezdeményezte, hogy ne fizessen város prémiumot a büntetést generáló igazgatónak, illetve a szakmaiatlanul eljáró munkatársaiknak sem. Ezt a képviselő-testület leszavazta így az elmeszelt tartalomszolgáltató cég igazgatója nagyságrendileg bruttó 1 millió 500 ezer forintot kapott.

A történet azonban itt nem ért véget, ugyanis az igazgató fizetését augusztusban 100 ezer forinttal megemelték. 420 ezerről bruttó 520 ezer forintra.

Az egyoldalú tájékoztatás fokozható

Szeptember 29-én, Sneider Tamás, az Országgyűlés- és a Jobbik alelnöke tartott közös sajtótájékoztatót Jaszenovics Istvánnéval a bevándorlásról. A Bajai TV a sajtótájékoztatót megvágva, oly módon tette közzé, hogy a felvétel végén az elhangzottakat Fercsák Róbert (Fidesz-KDNP) polgármester véleményezte.

A Jobbik szerint az etikátlan és egyben szakmaiatlan megnyilvánulások mellett az elmúlt egy év alatt két alkalommal adtak helyt a párt álláspontjának, mindkét beszámolót „összevágva”, a polgármester „rosszindulatú utalásaival és csúsztatásaival” zárva. Előfordult olyan is, hogy „a polgármester hosszabban reagált a sajtótájékoztatóra, mint amennyit abból leadtak.”

Az ellenzéki párt szerint a „közpénzzel alaposan kitömött bajai sajtót a helyi Fidesz és a polgármester a sajátjaként kezeli, folyamatos ingyen kampányt folytatva.

(alfahír.hu)

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink