Radnótis diákok a Szegedi Ítélőtáblán

Az Európai Tanács 2003-as döntése alapján október 25. napját a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napjának nyilvánították. A kezdeményezés célja, hogy az igazságszolgáltatás közelebb kerüljön az állampolgárokhoz, az emberek jobban megismerjék, megértsék a jogaikat, a bírósági rendszer, a polgári igazságszolgáltatás gyakorlati működését. 

Ezen a napon Magyarország bíróságai nyílt nap keretében várják az érdeklődőket. Mivel október 25-e az idén vasárnapra esett, a Szegedi Ítélőtábla – amely évek óta vendégeket fogad a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napján -, kedden délelőtt középiskolásoknak mutatta be a táblabíróság munkáját. A szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumból érkezett diákoknak dr. Hámori Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese az épület dísztermében tartott előadást – egyebek mellett – a jogszabályok megalkotásának módjáról, a végrehajtó hatalom feladatairól, az igazságszolgáltatás, ezen belül a bíróságok működéséről, majd a diákok megtekintették a Szegedi Ítélőtábla épületét.

(Szegedi Bíróság sajtóosztály)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Újabb zenés demonstrációt tartottak a Bartók iskola megmaradásáért

Nagyjából 30 szülő és gyermekeik részvételével zajlott zenés megmozdulás szombaton a Bartók iskola előtt. A szülők a székhelyintézmény jogviszonyának szüneteltetésével sem értenek egyet – ez ellen tiltakoztak ma és vasárnap is fognak. Mindemellett jogi úton is megtámadták a fenntartó tankerület döntését.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink