Sztrájkolhatnak a Continental veszprémi telephelyén

A Kábelgyártó Vasas Alapszervezet kétszámjegyű, reálbéremelkedést jelentő alapbéremelkedést és garantált karácsonyi jutalmat szeretne kiharcolni.

A szakszervezet bejelentette, több hónapos egyeztetést követően a Kábelgyártó Vasas Alapszervezetnek a tárgyalásokat eredménytelennek kellett nyilvánítania a Continental Automotive Hungary Kft veszprémi telephelyén. Véleményük szerint a munkáltató béremelési javaslata az infláció mértékét sem érte el, ez miatt megkezdték a sztrájkhajlandóság felmérését.

A Mérce arról ír, a szakszervezeti oldalról ugyanazok a felek ültek a tárgyalóasztalhoz, mint akik a budapesti Continental bértárgyalásainál is, és a fővárosi gyárnál sikerült egyességet kötni a munkaadóval. Tudni vélik, hogy a jelenlegi igazgató le lesz váltva április elsején, és a budapesti telephelyről fog új vezető érkezni. Ennek kapcsán azt nem igazán érti a szakszervezet, hogyha a vezetőségben tudják, hogy le lesz váltva az igazgató, akkor miért nem az utódjával folytatják az év hátralévő részére szóló bértárgyalásokat.

Egyelőre még nem tudni, hogy hányan vennének részt a sztrájkban, de az eddigi felmérések alapján magas a sztrájkhajlandóság – tudatta a Mércével Guzslován Gábor, a Vasas Szakszervezet tisztségviselője. A héten befejeznék a felmérést, ha elég nagy az igény, már jövő héten elkezdik megszervezni a sztrájkot.

Emlékezhetünk, nem a veszprémi lenne az első eset, hogy sztrájkkal harcolnák ki a dolgozók az őket megillető juttatásokat a cégnél. Tavaly a Continental makói telephelyén Magyarországon egyedülállónak számító sztrájksorozat vette kezdetét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Az új magyar jogállamisági jelentés szerzője szerint a demokrácia valójában nem működik nálunk

„Erős kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a magyar demokrácia megfelelő állapotban van-e ahhoz, hogy a kormány felhatalmazása valódi és legitim legyen” – mondta az rtl.hu-nak adott interjújában Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő, akinek a vezetésével készül a magyar jogállamiság, demokrácia és alapvető jogok helyzetéről szóló brüsszeli jelentés Judith Sargentini visszavonulása után.

Tovább »

A nap idézete

6 éve hunyt el Esterházy Péter, Kossuth-díjas magyar író, publicista, a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) alapító tagja.

Tovább »

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink