Szurkolók az állatkínzás ellen: nem bántalmazták a kutyát a Pápay iskolánál

Amikor a kapun kívül tette a tacskót, a kutya kifordult a kezéből, és a földre esett. A kutyát nem érte szándékos bántalmazás és nem történt állatkínzás. A tanárnő a felelősségét teljes mértékben elismerte – számolt be a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport annak kapcsán, hogy múlt héten egy pedagógus kidobott egy, az udvarra a sérült gyerekek közé betévedt 10 hónapos tacskót, aminek így eltört a lába és megzúzódott a medencecsontja. (Fotó: Szurkolók az állatkínzás ellen/Facebook) 

A szurkolók azt közölték közösségi oldalukon, hétfőn elmentek a Pápay iskolába, hogy utána járjanak a történteknek. Az érintett tanárnővel személyesen találkozhattak és átbeszélhették vele a történteket. Elmondása szerint az iskola tanulói létszáma, akikre akkor felügyelt, kb. 80 fő volt. Az iskola tanulói hátrányos helyzetű és enyhén fogyatékkal élő gyermekek. Mikor a tacskót az udvaron meglátta, megfogta és a kapun kívül rakta. Sem ideje, sem lehetősége nem volt az iskolán belül hirtelen biztonságba helyezni, sem a kutya sorsát intézni, mivel pedagógusként számára a gyerekek felügyelete volt a prioritás. A tacskót amikor a kapun kitette, a kapkodásban a kutya kifordult a kezéből és a földre esett. A kutyát nem érte szándékos bántalmazás, és nem történt állatkínzás.

A tanárnőt ez a baleset nagyon rosszul érintette és nagyon sajnálja a történteket. Igazságtalannak tartja, hogy elsőként nem a valós történetet írták meg, így a hamis sztori miatt negatív megítélésbe és abszolút célkeresztbe került.

Érdekesség, hogy amíg ők bent beszélgettek, addig az utcán megjelent két rendőrautó és a makohirado.hu munkatársa is.

Fotó: Szurkolók az állatkínzás ellen

A kutya az Edward nevet kapta, jelenleg a Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesületnél van. A szurkolók a Konrad vezetőjével való ,,furcsa” beszélgetés után szerették volna elhozni Edwardot, de elmondása szerint szerint 6-7 gazdijelöltje van már.

A szurkolók a makói iskolának felajánlották a segítségüket, mégpedig azt, hogy oktatást tartanak szituációs gyakorlatokkal, külön a tanárok és külön a gyermekek részére, amit köszönettel elfogadtak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Levéltári Nap Makón

Az előzetes meghívóhoz képest annyi változás van, hogy technikai okok miatt a rendezvény helyszíne nem a városháza díszterme, hanem a Korona rendezvényterme lesz.

Tovább olvasom »