Több mint 1 éve nincs szülészet Makón

Gondoljunk bele: 2020 márciusa óta nem állítottak ki olyan újszülött személyi igazolványt, ahol születési helynél Makó van feltüntetve, de már 14 hónapja nem olvashatunk az újságokban sem Makón született gyermekekről. Cikkünkben összefoglaltuk az elmúlt időszak eseményeit.

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. A képviselő-testület akkor úgy fogadta el az osztály szüneteltetését, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően a működését állítsák vissza. Ennek érdekében Farkas Éva Erzsébet polgármestert felhatalmazta a testület, hogy a visszaállításhoz szükséges egyeztetéseket folytassa le a veszélyhelyzet megszűnését követően.

Hónapokig nem derült ki új információ a visszaállításról, pedig tavaly több hónapon keresztül nem volt veszélyhelyzet. Tavaly június 22-én érdeklődtünk a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központnál, hogy állnak a tárgyalások, mikor kerülhet vissza az osztály, de választ nem kaptunk.

Farkas Éva Erzsébet polgármester nem túl bíztatóan a következőket mondta szeptemberben:

,,Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a járványügyi időszak készenléti helyzetét lezárva, a járványügyi időszak végén a szülészet-nőgyógyászati osztály teljeskörű működése visszakerüljön a városunkba. Bízunk benne, hogy ez is majd rendeződni fog. Jelenleg a járóbeteg ellátást tudjuk biztosítani a szülészet-nőgyógyászat tekintetében a városunkban. A kórházi ellátást a hódmezővásárhelyi tagintézményben látjuk el.”

Hosszú hónapok teltek el, amikor ismét hivatalos helyről információ hangzott el a makói szülészet-nőgyógyászatról. 2021 májusában a kórház főigazgatója a Makói Városi Televízióban beszélt arról, hogy visszakerülnek a szünetelő kórházi osztályok Makóra:

,,Minden szünetelő osztályt visszaállítunk. Hiszen ez a működési engedélyünkben szerepel és alapvető célunk is. Úgyhogy várjuk a járvány végét és visszaáll a rend és minden szünetelő osztály működni fog”

Dr. Kallai Árpád a szünetelő osztályok közé sorolta a szülészeti és a sebészeti fekvőbeteg ellátást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink