Több mint 3 ezer aláírást adtak le a Bartók iskola megmaradásáért

A csütörtökig összegyűlt 2766 db papír alapú és a 667 db online aláírási ívek fénymásolatát postán elküldte az M-BB Iskoláért Védegylet Maruzsa Zoltán államtitkárnak, a neki írt levéllel együtt – közölték a szülők az iskoláért létrejött csoportban.

A héten több dolog is történt annak érdekében, hogy ősztől is a Szegedi utcai épületben kezdődjön meg a tanítás. A már említett petíció leadáson túl kérelemmel fordultak a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, hogy állítsák vissza a törvényes működést. Polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen, valamint felszólították őket a törvényes működésre. Továbbá közérdekű adatigényléssel kikérték a Bartók bezárására és vagyonkezelésére vonatkozó összes iratot a Tankerülettől.

A legutolsó tájékoztatás szerint a Hódmezővásárhelyi Tankerület nem bezárja, hanem szünetelteti a Bartók iskolaépület jogviszonyát, így próbálják jogszerűen véghez vinni az átszervezést. A szülők és jogi képviselőjük szerint azonban székhelyet szüneteltetni nem lehet, ha pedig változik a székhely, az átszervezésnek minősül, amiről viszont a törvény szerint véleményezést kellett volna kérniük többek között az önkormányzattól, szülői közösségtől. A fentiek ellenére az intézmény vezetője utasítást adott a Bartók székhelyintézmény kiürítésére, bútorok, eszközök elszállítására, az ügyviteli tevékenység Almási utcai tagintézménybe való áthelyezésére.

Mint az ismert, a tanév végén derült ki, hogy a tankerület tervei szerint a bartókosok a következő tanévet már a Makói Általános Iskola Almási épületében kezdhetik. A szülők ezt tehát a tanév végén tudták meg. A döntéssel nem értenek egyet, követelik, hogy a tankerület vonja vissza.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább »

A nap idézete

,,Munkásság az élet sója,
A romlástól mely megójja;
S csak az, aki nem hevert:
Várhat áldást és sikert.”

Tovább »

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink