A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

A szülői közösség levelet írt a Makói Általános Iskolának, ebben leírják, hogy megtámadták a határozatot, amely szerint a Bartók székhelyépületben beszüntetik az oktatást. Továbbá közölték, hogy törvénysértés miatt az átszervezést érvénytelennek tartják. Választ erre nem kaptak az iskola vezetésétől, pedig 15 napon belül érdemi választ köteles adni az intézményvezető.

A szülők jogi képviselője közérdekű adatigénylésből megtudta a Klebelsberg Központtól, hogy nem kapták meg a szülők megtámadási beadványát. Azaz, az iskola nem továbította a fenntartóknak. A Központ válaszából kiderült az is, az iskola vonatkozásában a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ nem nyújtott be átszervezési javaslatot. Holott átszervezésnek minősül a feladatellátási hely, a székhely, a tagintézmény módosítása.

Kotroczó Béla jogász szerint a Klebelsberg Központ közlése alapján egyértelmű, hogy a fenntartó nem hozott döntést a székhelyintézmény szüneteltetéséről, az átszervezésről, a Szegedi utcai Bartók épület szüneteltetéséről. Ennek ellenére az intézmény vezetője utasítást adott a Bartók székhelyintézmény kiürítésére, bútorok, eszközök elszállítására, az ügyviteli tevékenység Almási utcai tagintézménybe való áthelyezésére. A szülői közösség jogi képviselője szerint ez a döntés a működési engedélybe foglaltakkal ellentétes, jogszabályba ütközik és emiatt semmis.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább »

A nap idézete

,,Munkásság az élet sója,
A romlástól mely megójja;
S csak az, aki nem hevert:
Várhat áldást és sikert.”

Tovább »

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink