A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

A szülői közösség levelet írt a Makói Általános Iskolának, ebben leírják, hogy megtámadták a határozatot, amely szerint a Bartók székhelyépületben beszüntetik az oktatást. Továbbá közölték, hogy törvénysértés miatt az átszervezést érvénytelennek tartják. Választ erre nem kaptak az iskola vezetésétől, pedig 15 napon belül érdemi választ köteles adni az intézményvezető.

A szülők jogi képviselője közérdekű adatigénylésből megtudta a Klebelsberg Központtól, hogy nem kapták meg a szülők megtámadási beadványát. Azaz, az iskola nem továbította a fenntartóknak. A Központ válaszából kiderült az is, az iskola vonatkozásában a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ nem nyújtott be átszervezési javaslatot. Holott átszervezésnek minősül a feladatellátási hely, a székhely, a tagintézmény módosítása.

Kotroczó Béla jogász szerint a Klebelsberg Központ közlése alapján egyértelmű, hogy a fenntartó nem hozott döntést a székhelyintézmény szüneteltetéséről, az átszervezésről, a Szegedi utcai Bartók épület szüneteltetéséről. Ennek ellenére az intézmény vezetője utasítást adott a Bartók székhelyintézmény kiürítésére, bútorok, eszközök elszállítására, az ügyviteli tevékenység Almási utcai tagintézménybe való áthelyezésére. A szülői közösség jogi képviselője szerint ez a döntés a működési engedélybe foglaltakkal ellentétes, jogszabályba ütközik és emiatt semmis.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink