Új időszámítás a Galambban

[ad 1]

A tanévnyitó keretében adták át a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola óratornyát. A szerkezetet teljesen újra kellett építeni, melyben makóiak segítettek és a felmerülő költségeket is a helybeliek adták össze.

63689866 08653985

Remélem a lakosok magukénak érzik majd ezt az órát, hiszen ők adták össze az árát – mondta Horváth Zoltán igazgató, az óra ünnepélyes avatásán. Az időmérő összes költsége 200.000 Forint volt. A műből csak a számlap volt meg, a mutatókat és a kereket a Váll-ker Kft., az összeszerelést a HA8KCI Rádióamatőr Klub vállalta magára, míg a szoftvert az ESC-ben programozták.

Egy százharminchárom éves iskolának támpontnak kell lennie, de a megújulás is fontos – zárta gondolait az igazgató, aki szerint egy régi, de megújuló intézmény fontos érték kell, hogy legyen a városban.

Az iskolában nemrégiben készült el a tető, valamint átadták a címert is, most pedig az órát. A jövőben napelemeket szerelnének fel, bemutató termet alakítanának ki, felújítanák a teljes homlokzatot, új étkező és iskolabolt épülne, valamint kibővítenék a könyvtárat.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Fokozatos lehűlés jön a héten

Fokozatosan hidegebb lesz a következő napokban, a hét közepén néhol mínusz 9 fok is lehet és nappal sem éri el az 5 fokot a csúcshőmérséklet. Többször várható köd, akár ónos szitálás. A csapadék jellemzően eső lehet, de hószállingózás is elképzelhető – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-nek eljuttatott, országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább »

A nap idézete

144 éve született Ady Endre, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. A magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A hajrában győzött a Makó FC

Két csereként beszállt játékos góljaival, a 74. és a 92. percben szerzett találatokkal három ponttal tért haza Gerjenből a makói csapat. Tizennyolc lejátszott mérkőzés után a második helyen állnak az NB3 közép csoportjában.

Tovább olvasom »

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább olvasom »