Új időszámítás a Galambban

[ad 1]

A tanévnyitó keretében adták át a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola óratornyát. A szerkezetet teljesen újra kellett építeni, melyben makóiak segítettek és a felmerülő költségeket is a helybeliek adták össze.

63689866 08653985

Remélem a lakosok magukénak érzik majd ezt az órát, hiszen ők adták össze az árát – mondta Horváth Zoltán igazgató, az óra ünnepélyes avatásán. Az időmérő összes költsége 200.000 Forint volt. A műből csak a számlap volt meg, a mutatókat és a kereket a Váll-ker Kft., az összeszerelést a HA8KCI Rádióamatőr Klub vállalta magára, míg a szoftvert az ESC-ben programozták.

Egy százharminchárom éves iskolának támpontnak kell lennie, de a megújulás is fontos – zárta gondolait az igazgató, aki szerint egy régi, de megújuló intézmény fontos érték kell, hogy legyen a városban.

Az iskolában nemrégiben készült el a tető, valamint átadták a címert is, most pedig az órát. A jövőben napelemeket szerelnének fel, bemutató termet alakítanának ki, felújítanák a teljes homlokzatot, új étkező és iskolabolt épülne, valamint kibővítenék a könyvtárat.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Megszavazták az egészségügy átalakításáról szóló törvényt

A háziorvosi ellátást és a szakápolást is érintő módosítást fogadott el az Országgyűlés szerdán az egészségügyi törvényen – számolt be az MTI. A háziorvosi és a védőnői ellátást, az alapellátási ügyeletet és a szakápolást is érintő törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés 136 igen, 56 nem és 1 tartózkodó szavazattal.

Tovább »

A nap idézete

218 éve született Damjanich János (Jovan Damjanić, Staza, ma Horvátország) honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink