Új időszámítás a Galambban

[ad 1]

A tanévnyitó keretében adták át a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola óratornyát. A szerkezetet teljesen újra kellett építeni, melyben makóiak segítettek és a felmerülő költségeket is a helybeliek adták össze.

63689866 08653985

Remélem a lakosok magukénak érzik majd ezt az órát, hiszen ők adták össze az árát – mondta Horváth Zoltán igazgató, az óra ünnepélyes avatásán. Az időmérő összes költsége 200.000 Forint volt. A műből csak a számlap volt meg, a mutatókat és a kereket a Váll-ker Kft., az összeszerelést a HA8KCI Rádióamatőr Klub vállalta magára, míg a szoftvert az ESC-ben programozták.

Egy százharminchárom éves iskolának támpontnak kell lennie, de a megújulás is fontos – zárta gondolait az igazgató, aki szerint egy régi, de megújuló intézmény fontos érték kell, hogy legyen a városban.

Az iskolában nemrégiben készült el a tető, valamint átadták a címert is, most pedig az órát. A jövőben napelemeket szerelnének fel, bemutató termet alakítanának ki, felújítanák a teljes homlokzatot, új étkező és iskolabolt épülne, valamint kibővítenék a könyvtárat.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »