Újabb népszerű pedagógus hagyta ott a makói JAG-ot

Miközben fizikai Nobel-díjasunk lett Krausz Ferenc személyében, addig egy fizika tanárral lettek kevesebben a Makói József Attila Gimnáziumban. Trauer János elsősorban a kollégáját, Vezsenyi Lászlót ért támadások miatt mondott fel 31 év után.

Trauer János azt írta pénteken privát Facebook oldalán, hogy ma volt az utolsó tanítással töltött napja a JAG-ban. 31 évet és szűk két hónapot dolgozott itt. Hivatalosan a státusztörvény miatt távozik, azonban kifejtette: az iskolát nem csak ez tette számára vállalhatatlanná.

Ugyanis az utolsó csepp a pohárban nem is a törvény volt, hanem egykori kollégájának, Vezsenyi Lászlónak a szakmai alapot nélkülöző, politikai indíttatású vegzálása volt.

,,Nem taníthatok tovább olyan munkahelyen, ahol ez megtörténhet”

– jelentette ki.

Végül minden egykori tanítványának sikerekben gazdag, boldog életet kívánt.

Mint az ismert, Vezsenyi Lászlót az új tankerületi igazgató korlátozta munkájában, nem lehetett például osztályfőnök sem; vagy hogy néhány órát Csanádpalotán kellett volna megtartania. Úgy, hogy neki volt a gimnáziumban a legmagasabb óraszáma a testnevelőtanárok között.

Vezsenyin kívül egy másik JAG-os pedagógusra is rászállt a tankerület. Miután a némettanár az elmaradt, jogos jussát kérte, a tankerület vezetőjének az volt az első követelése az igazgató felé, hogy rúgják ki őt az iskolából.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink