Volt makói kórházi dolgozó szerint borzasztó az egészségügy helyzete

Egyelőre a neve elhallgatását kérő forrásunk a makói kórházban dolgozott pár évig. Oldalunknak az ott szerzett tapasztalatiról beszélt.

Ismert: költségcsökkentés címén a szennyest Gyulára viszik, Makón pedig bezárt a mosoda. Forrásunk szerint ezzel is a leépítés irányába mennek a dolgok, a cél az lehet, hogy a magánegészségügybe tereljék az embereket.

Elmondása szerint gyakoriak a fertőzés miatti elhalálozások, bár ez az egész országban jellemző. Az is általánosságban elmondható, hogy rengeteg a munka, egy ember három feladatát végzi el. Meglátása szerint a legszegényebbek is adnak hálapénzt, viszont nem kapnak attól jobb ellátást.

Úgy tudja, a veszélyességi pótlékkal járó pluszmunkákat, mint a vér, vizelet tárolására való edények tisztítása is minden ellenszolgáltatás nélkül a takarítónők feladata több helyen.

Ismeretei szerint Dr. Diósszilágyi Sámuel könyvadománya a leselejtezett bútorok között van, el van feledve, pedig sok értékes van köztük.

Terveink szerint a kórházi állapotokról jelentkezünk még hasonló cikkekkel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink