📺 Zeitler Ádám: a márciusi ifjaknak volt köszönhető a polgári állam alapjainak lerakása 1848-ban

A Lokálpatrióták történész-politológus végzettségű polgármesterjelöltje március 15-én mondott ünnepi beszédében kiemelte: „Petőfiék tevékenysége nyomán felgyorsultak az események és 1848. április 11-én V. Ferdinánd szentesítette az áprilisi törvényeket, ezzel letették a magyar polgári állam alapjait.”

Zeitler szerint itt az ideje, hogy végre a makóiak következzenek! A Lokálpatrióták részéről programalapú kampányra készülnek, „egymás lejáratása aljas hazugságokkal számomra elfogadhatatlan és vállalhatatlan.”

A polgármesterjelölt kitért arra is, hogy makóiak egy csoportja tavaly ősszel összefogott és egy új helyi, közéleti-politikai csoportot hozott létre, a Lokálpatrióták közösségét.

„Fiatalok és tapasztaltabbak, párttagok és párton kívüliek, bal és jobb oldaliak. 4 jelölt neve már nyilvános, és a következő néhány hétben minden jelöltünk nevét megismerhetik. 60 pontból álló programunk adja majd kampányunk gerincét. Fontosnak tartjuk azonban, hogy valaki végre megkérdezze a makóiakat, mit mennyire tartanak fontosnak, és milyen problémákat észlelnek a városban. Épp emiatt kezdeményezünk városi szintű lakógyűlést.”

A Makói lakógyűlés kérdéseit itt olvashatják: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_3TGGV0fHt3fwyB8Z0u_v_VrJlxXDxV4gpSSs-kEOaaRz0g/viewform

Zeitler úgy látja: „számtalan lehetőség bukik el amiatt, mert a jelenlegi vezetők nem azt nézik, hogy egy javaslat jó-e vagy sem, hanem azt, hogy ki mondta. Egy olyan korban élünk, amikor nagyon gyorsan változik a világ. Könnyen lehet, hogy egy-egy elveszett lehetőség súlyos károkat okoz a városunknak. Nincs két dobásunk! Tárjuk hát ki a kapukat, együtt, egy közösségként dolgozzunk, szolgáljuk ezt a várost annak érdekében, hogy gyermekeink, unokáink is itt találják meg számításukat.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink