Zeitler Ádám: továbbra is szüksége van a Hagymatikumnak egy uszodára

Mint az ismert, vasárnap átadták a makói Hagymatikum gyógyfürdő új részlegét. Ennek kapcsán fejtette ki gondolatait Zeitler Ádám önkormányzati képviselő, a Lokálpatrióták polgármesterjelöltje oldalán.

Zeitler úgy fogalmazott, ,,bár sokba került, és sokáig tartott az építkezés„, a városunk egy páratlan és egyedi épülettel lett gazdagabb. Pozitív meglepetés volt számára, hogy Buzás Péter volt polgármester neve többször elhangzott és megkapta a méltó megbecsülést az átadón, hiszen nélküle nem indult volna el Makó ezen az úton.

A polgármesterjelölt szerint néhányan azonban kimaradtak a felsorolásból a köszönetnyilvánítások során:

egyrészt a magyar adófizetők, akik tiszteséggel és becsülettel dolgoztak, befizették az adót, amiből a kormány ideadta városunknak azt több mint 11 ezer millió (!) forintot, amelyből megépült a fürdő. Másrészt érdemes felidézni dr. Batka István és Medgyesi Pál nevét, akik nélkül nem jött volna létre, és nem üzemelt volna a régi fürdő.

Zeitler Ádám szerint csak részben igaz, hogy elkészült a fürdő, ugyanis a kétezres évek közepén elkészült első tervekben egy fedett uszoda is szerepelt a megvalósítandó részek között. Úgy véli, ennek léte egy járási központban továbbra is jogos felvetés, főleg, hogy az úszósportnak is komoly hagyományai vannak városunkban.

Hozzátette, a másik fontos elem, ami a fürdő hosszútávú nyereséges üzemeltetéséhez szükséges, az pedig egy gyógyszálló. Utóbbit nem feltétlenül az önkormányzatnak kellene létrehoznia, hanem egy piaci szereplőnek, de a város elősegítheti a dolgot. Már a kétezres évek elején Ruszinkó Ádám, korábbi turisztikai államtitkár leírta: nem a fürdő hoz közvetlenül nagy hasznot a városnak, hanem az itt kiépülő szolgáltatói infrastruktúra és az olyan szálláshelyek, amelyek specializálódnak a fürdő legerősebb tulajdonságaihoz, például a gyógyvízhez.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink